Slik fjerner du en kritisk sikkerhetsoppdatering

Hvis du nylig installerte en kritisk sikkerhetsoppdatering, kan du velge å fjerne den.

Kritiske sikkerhetsoppdateringer leverer viktige sikkerhetsforbedringer mellom programvareoppdateringer og hjelper oss med å rette opp i sikkerhetsproblemer raskere.

Hvis du tror at en kritisk sikkerhetsoppdatering har forårsaket et problem, kan du velge å fjerne den. Når du fjerner en kritisk sikkerhetsoppdatering, fjernes alle kritiske sikkerhetsoppdateringer som er installert siden den siste programvareoppdateringen.

Du kan ta i bruk eller gjenbruke tilgjengelige kritiske sikkerhetsoppdateringer til den neste programvareoppdateringen lanseres.

Slik fjerner du en kritisk sikkerhetsoppdatering på iOS eller iPadOS

1. Åpne Innstillinger og velg Om > iOS- eller iPadOS-versjon.

2. Trykk på Fjern sikkerhetsoppdatering.

3. Trykk på Fjern for å bekrefte.

Du får bare se alternativet for å fjerne en kritisk sikkerhetsoppdatering hvis du allerede har installert den.

Slik fjerner du en kritisk sikkerhetsoppdatering på macOS

1. Velg Apple-menyen  > Om denne Macen.

2. Klikk på Mer info.

3. Under macOS klikker du på Info-knappenInfo-knappen ved siden av versjonsnummeret.

4. Klikk på Fjern og start på nytt, og klikk deretter for å bekrefte.

Du får bare se alternativet for å fjerne en kritisk sikkerhetsoppdatering hvis du allerede har installert den.