Om sikkerhetsinnholdet i Safari 3.2

Dette dokumentet beskriver sikkerhetsinnholdet i Safari 3.2.

Av hensyn til kundenes sikkerhet er det Apples praksis ikke å videreformidle, diskutere eller bekrefte sikkerhetsproblemer før det er foretatt en fullstendig undersøkelse og eventuelle nødvendige rettelser eller utgivelser er tilgjengelige. Du finner mer informasjon om Apple-produktsikkerhet på nettstedet for Apple-produktsikkerhet.

Mer informasjon finnes her: Slik bruker du PGP-nøkkelen for Apple-produktsikkerhet.

Der det er mulig, brukes CVE-ID-er som henvisning for ytterligere informasjon om svakhetene.

Mer informasjon om andre sikkerhetsoppdateringer finnes her: Apple-sikkerhetsoppdateringer.

Safari 3.2

• Safari

CVE-ID: CVE-2005-2096

Tilgjengelig for: Windows XP eller Vista

Virkning: Flere svakheter i zlib 1.2.2

Beskrivelse: Det finnes flere svakheter i zlib 1.2.2, og den alvorligste kan føre til tjenestenekt. Denne oppdateringen løser problemene ved å oppdatere til zlib 1.2.3. Problemene påvirker ikke Mac OS X-systemer. Takk til Robbie Joosten fra bioinformatics@school og David Gunnells ved University of Alabama at Birmingham som rapporterte disse problemene.

• Safari

CVE-ID: CVE-2008-1767

Tilgjengelig for: Windows XP eller Vista

Virkning: Behandling av et XML-dokument kan føre til uventet avslutning av et program eller utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Det er et problem med heap-bufferoverflyt i libxslt-biblioteket. Visning av en skadelig HTML-side kan føre til uventet avslutning av app eller utføring av vilkårlig kode. Mer informasjon om oppdateringen som installeres, er tilgjengelig via http://xmlsoft.org/XSLT/ Problemet påvirker ikke Mac OS X-systemer der sikkerhetsoppdatering 2008-007 er installert. Takk til Anthony de Almeida Lopes fra Outpost24 AB og Chris Evans fra Google Security Team som rapporterte dette problemet.

• Safari

CVE-ID: CVE-2008-3623

Tilgjengelig for: Windows XP eller Vista

Virkning: Besøk på et skadelig nettsted kan føre til uventet avslutning av et program eller utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Det er et problem med håndteringen av fargeområder i CoreGraphics. Visning av et skadelig bilde kan føre til uventet avslutning av et program eller utføring av vilkårlig kode. Denne oppdateringen løser problemet gjennom forbedret grensekontroll. Kreditert: Apple.

• Safari

CVE-ID: CVE-2008-2327

Tilgjengelig for: Windows XP eller Vista

Virkning: Visning av et skadelig TIFF-bilde kan føre til uventet avslutning av et program eller utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Det er flere problemer med tilgang til ikke-initialisert minne i libTIFFs håndtering av LZW-kodede TIFF-bilder. Visning av et skadelig TIFF-bilde kan føre til uventet avslutning av et program eller kjøring av vilkårlig kode. Denne oppdateringen løser problemet gjennom riktig initialisering av minnet og ekstra validering av TIFF-bilder. Dette problemet er løst i systemer som kjører Mac OS X v10.5.5 eller nyere, og i Mac OS X v10.4.11-systemer der sikkerhetsoppdatering 2008-006 er installert. Kreditert: Apple.

• Safari

CVE-ID: CVE-2008-2332

Tilgjengelig for: Windows XP eller Vista

Virkning: Visning av et skadelig TIFF-bilde kan føre til uventet avslutning av et program eller utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Det er et problem med skadet minne i ImageIOs håndtering av TIFF-bilder. Visning av et skadelig TIFF-bilde kan føre til uventet avslutning av et program eller kjøring av vilkårlig kode. Denne oppdateringen løser problemet gjennom forbedret behandling av TIFF-bilder. Dette problemet er løst i systemer som kjører Mac OS X v10.5.5 eller nyere, og i Mac OS X v10.4.11-systemer der sikkerhetsoppdatering 2008-006 er installert. Takk til Robert Swiecki fra Google Security Team som rapporterte dette problemet.

• Safari

CVE-ID: CVE-2008-3608

Tilgjengelig for: Windows XP eller Vista

Virkning: Visning av et skadelig JPEG-bilde kan føre til uventet avslutning av et program eller utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Det er et problem med skadet minne i ImageIOs håndtering av innebygde ICC-profiler i JPEG-bilder. Visning av et stort skadelig JPEG-bilde kan føre til uventet avslutning av et program eller utføring av vilkårlig kode. Denne oppdateringen løser problemet gjennom forbedret behandling av ICC-profiler. Dette problemet er løst i systemer som kjører Mac OS X v10.5.5 eller nyere, og i Mac OS X v10.4.11-systemer der sikkerhetsoppdatering 2008-006 er installert. Kreditert: Apple.

• Safari

CVE-ID: CVE-2008-3642

Tilgjengelig for: Windows XP eller Vista

Virkning: Visning av et skadelig bilde kan føre til uventet avslutning av et program eller utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Det er et problem med bufferoverflyt i håndteringen av bilder med en innebygd ICC-profil. Åpning av et skadelig bilde med innebygd ICC-profil kan føre til uventet avslutning av et program eller utføring av vilkårlig kode. Denne oppdateringen løser problemet gjennom ytterligere validering av ICC-profiler i bilder. Dette problemet påvirker ikke Mac OS X-systemer der sikkerhetsoppdatering 2008-007 er installert. Kreditert: Apple.

• Safari

CVE-ID: CVE-2008-3644

Tilgjengelig for: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X v10.5.5, Windows XP eller Vista

Virkning: Sensitiv informasjon kan bli avslørt til en lokal konsollbruker

Beskrivelse: Deaktivering av autofullføring i et skjemafelt hindrer kanskje ikke dataene i feltet fra å bli lagret i nettleserens buffer. Dette kan føre til at sensitiv informasjon avsløres til en lokal bruker. Denne oppdateringen løser problemet ved å tømme skjemadataene fullstendig. Takk til en anonym forsker, som rapporterte dette problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2008-2303

Tilgjengelig for: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X v10.5.5, Windows XP eller Vista

Virkning: Besøk på et skadelig nettsted kan føre til uventet avslutning av et program eller utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Et signedness-problem i Safaris håndtering av JavaScript-arrayindekser kan føre til tilgang til minne utenfor grensene. Besøk på et skadelig nettsted kan føre til uventet avslutning av et program eller kjøring av vilkårlig kode. Denne oppdateringen løser problemet ved å utføre ytterligere validering av JavaScript-arrayindekser. Takk til SkyLined hos Google for rapportering av problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2008-2317

Tilgjengelig for: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X v10.5.5, Windows XP eller Vista

Virkning: Besøk på et skadelig nettsted kan føre til uventet avslutning av et program eller utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Det er et problem med skadet minne i WebCores håndtering av stildokumentelementer. Besøk på et skadelig nettsted kan føre til uventet avslutning av et program eller kjøring av vilkårlig kode. Denne oppdateringen løser problemet gjennom forbedret søppelinnsamling. Takk til en anonym forsker i samarbeid med TippingPots Zero Day Initiative for å ha rapportert dette problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2008-4216

Tilgjengelig for: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X v10.5.5, Windows XP eller Vista

Virkning: Besøk på et skadelig nettsted kan føre til avsløring av sensitiv informasjon

Beskrivelse: WebKits grensesnitt for programtillegg stopper ikke programtillegg i å starte lokale nettadresser. Besøk på et skadelig nettsted kan gjøre en ekstern angriper i stand til å starte lokale filer i Safari, noe som kan føre til at sensitiv informasjon avsløres. Denne oppdateringen løser problemet ved å begrense typene nettadresser som kan startes via programtillegget. Takk til Billy Rios fra Microsoft og Nitesh Dhanjani fra Ernst & Young som rapporterte problemet.

Viktig: Nevnte tredjepartsnettsteder og -produkter er bare for informasjonsformål og utgjør ingen godkjenning eller anbefaling. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av informasjon eller produkter som finnes på tredjepartsnettsteder. Apple oppgir denne informasjonen kun som en praktisk tjeneste for brukerne våre. Apple har ikke testet informasjonen som finnes på disse nettstedene, og gir ingen garanti angående nøyaktigheten eller påliteligheten. Det er alltid risiko involvert når det gjelder bruk av informasjon eller produkter som finnes på internett, og Apple påtar seg ikke noe ansvar i forbindelse med dette. Vær oppmerksom på at tredjepartsnettsteder er uavhengig av Apple, og at Apple ikke har kontroll over innholdet på disse nettstedene. Du kan kontakte leverandøren for å få mer informasjon.