Hovedkort for MacBook Pro (16-tommers, nov. 2023)

Før du begynner

Advarsel

Les Batterisikkerhet, og følg retningslinjene for arbeidsområde og batterihåndtering før du begynner.

Fjern disse delene før du begynner:

Verktøy

• Stjerneskrutrekker (Phillips nummer 00)

• Merk: Kreves kun hvis du skal montere et nytt hovedkort.

• 4 mm sekskantmuttertrekker (923-07179)

• Justerbar momenttrekker (10–34 Ncm) (923-02995)

• Antistatisk pinsett

• Kapton-teip

• Nylonsonde (svart pinne)

• Momenttrekker (blå, 0,65 kgf-cm) (923-0448)

• Torx Plus 3IP 44 mm-halvmånebit (923-08468)

• Torx Plus 3IP 25 mm-bit (923-07593)

• Torx Plus 5IP 50 mm-bit (923-08673)

• Torx T6-sikringsbit (923-00304)

Se en fullstendig liste over nødvendige verktøy for alle reparasjoner.

Obs

Demontering

1. Bruk den blå momenttrekkeren og Torx Plus 3IP-halvmånebiten til å fjerne fire 3IP-skruer fra kontaktdekslene til venstre og høyre høyttaler.

• To 3IP-skruer (923-06865) fra de øvre skruehullene (1)

• To 3IP-skruer (923-06864) fra de nedre skruehullene (2)

2. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP-halvmånebiten til å fjerne de 17 3IP-skruene fra de følgende åtte dekslene:

• To 3IP-skruer (923-06854) fra kontaktdekslet til sensor for vinkel på lokk (1)

• To 3IP-skruer (923-06854) fra kontaktdekselet til MagSafe 3-kortet (2)

• Tre 3IP-skruer (923-06854) fra kontaktdekselet til venstre USB-C-kort (3)

• To 3IP-skruer (923-06854) fra kontaktdekslet til lydkortet (4)

• To 3IP-skruer (923-06854) fra kontaktdekslet til høyre USB-C-kort (5)

• To 3IP-skruer (923-07034) fra kontaktdekselet til Touch ID-kortet (6)

• Fire 3IP-skruer (923-10094) fra de to kontaktdekslene til skjermen (7, 8)

3. Fjern de ti dekslene, og legg dem til side frem til monteringen.

• Viktig:

• Kontaktdekslene for venstre og høyre høyttaler (5, 6) har en dypere bøyning der skruehullet er nærmest batteridekselet. Merk deg retningen til dekselet for montering.

• Kontaktdekselet for venstre høyttaler (5) har en sirkelradering i midten.

4. Løft endene av følgende 12 flekskabler av kontaktene på hovedkortet:

• Flekskabelen til sensor for vinkel på lokk (1)

• Flekskabelen til MagSafe 3-kortet (2)

• Flekskablene til venstre USB-C-kort (3 og 4)

• Flekskabelen til lydkortet (5)

• Flekskabelen til venstre høyttaler (6)

• Flekskabelen til høyre høyttaler (7)

• Flekskabelen til venstre USB-C-kort (8)

• Flekskabelen til Touch ID-kortet (9)

• Flekskabelen til skjermbakbelysning (10)

• Flekskabelen til FaceTime HD-kameraet (11)

• Flekskabelen til innebygd DisplayPort (eDP) (12)

5. Løft klemmene for flekskabelen til skjermen ut av den interne rammen til toppdekselet. Brett dem forsiktig bak over kanten av toppdekselet for å avdekke demperne på skjermkabelen under dem.

6. Løft skjermkabeldemperne ut av toppdekselet. Ta vare på demperne til monteringen.

7. Løft polyesterfilmflikene av endene på flekskablene til mikrofonene (1), tastaturbelysningen (2) og tastaturet (3).

8. Bruk den svarte pinnen til å vippe opp de tre låsespakene (1–3). Deretter skyver du endene av de tre flekskablene ut av kontaktene.

9. Løft polyesterfilmflikene av endene på flekskabelen til den venstre viften (1). Bruk deretter den svarte pinnen til å vippe opp låsespakene på kontakten (2). Gjenta dette trinnet på flekskabelen til den høyre viften.

10. Spre tuppene på den antistatiske pinsetten, og sett den ene tuppen inn under flekskabelen til den venstre viften. Skyv pinsettuppen forsiktig under flekskabelen for å løsne limet mellom flekskabelen og hovedkortet. Gjenta dette trinnet for å løsne limet på flekskabelen til den høyre viften.

•  Obs:

• Hold pinsetten parallelt med hovedkortets overflate for å unngå skader.

• Ikke berør noen av de små komponentene på hovedkortet eller flekskablene til viften.

11. Skyv deretter endene på de to flekskablene til viftene fra kontaktene på hovedkortet.

12. Bruk den justerbare momenttrekkeren og Torx Plus 5IP-biten til å fjerne fire 5IP-skruer (923-10131) fra bunnen av hovedkortet.

13. Bruk den justerbare momenttrekkeren og Torx Plus 5IP-biten til å fjerne seks 5IP-skruer (923-06861) fra hovedkortet i nærheten av viftene.

14. Bruk den justerbare momenttrekkeren og T6-sikringsbiten til å fjerne to T6-skruer (923-10095) fra de øvre hjørnene av hovedkortet.

15. Bruk sekskantmuttertrekkeren på 4 mm til å fjerne to sekskantskruer på 4 mm (923-06860) fra de nedre hjørnene på hovedkortet.

16. Løft dekslene på den termiske kanalen fra viftene (1). Brett deretter tilbake dekslene for den termiske kanalen samt flekskablene. Bruk Kapton-teip til å holde dem åpne som vist.

•  Obs:

• Ikke strekk flekskablene. Teip dem løst bakover, slik at du enkelt kan løfte opp hovedkortet.

• Ikke teip flekskablene til styreflaten og BMU-en bakover (2).

17. Vipp hovedkortet forsiktig opp som vist (1). Deretter skyver du hovedkortet ut av toppdekselet (2). Bruk den svarte pinnen til å holde flekskablene til styreflaten og BMU-en (3) til side når du tar ut hovedkortet.

•  Obs: Ikke fjern kjøleribben fra hovedkortet.

Montering

Obs: Hvis du monterer et nytt hovedkort, må avstiverne, sekskantmutterne og Phillips 00-skruene overføres til det nåværende hovedkortet før det returneres til Apple-service for å unngå skade under frakt. Avstiverne (923-09961), sekskantmutterne (923-07059) og Phillips 00-skruene (923-07058) kan bestilles separat.

Viktig:

• Hvis du monterer det eksisterende hovedkortet på nytt, hopper du til monteringstrinn 13.

• Hvis du skal montere et nytt hovedkort, må du fullføre alle monteringstrinnene.

1. Følg trinnene for fjerning og montering for å montere et nytt Touch ID-kort.

2. Bruk Phillips 00-skrutrekkeren til å fjerne de to Phillips 00-skruene (923-07058) (1) fra kjøleribben på det nye hovedkortet.

• Merk: De to Phillips 00-skruene er sikret med to avtakbare sekskantmuttere (923-07059) (2) på bunnen av hovedkortet.

3. Bruk Phillips 00-skrutrekkeren til å fjerne de seks Phillips 00-sikringsskruene (2) fra de øvre avstiverne på det nye hovedkortet. Løft de øvre avstiverne av det nye hovedkortet og legg dem til side.

• Merk: De fire avstiverne har følgende merkinger:

• TL – øverst til venstre (top left)

• TR – øverst til høyre (top right)

• BL – nederst til venstre (bottom left)

• BR – nederst til høyre (bottom right)

4. Løft det nye hovedkortet av de nedre avstiverne og legg det til side.

5. Plasser det eksisterende hovedkortet over de nedre avstiverne. Innrett skruehullene i det eksisterende hovedkortet med skruehullene i de nedre avstiverne.

6. Plasser de øvre avstiverne på det eksisterende hovedkortet. Innrett skruehullene de øvre avstiverne med skruehullene i det eksisterende hovedkortet.

• Viktig: Sikringsskruene i de øvre avstiverne festes gjennom skruehullene i hovedkortet og inn i skruehullene i de nedre avstiverne.

7. Bruk Phillips 00-skrutrekkeren til å feste de seks Phillips 00-sikringsskruene (2) til avstiverne.

8. Sett én Phillips 00-skrue gjennom skruehullet i kjøleribben og hovedkortet (1).

9. Hold sekskantmutteren på plass og snu hovedkortet. Fest sekskantmutteren (3) delvis over enden av Phillips 00-skruen. Deretter holder du sekskantmutteren på plass og snur hovedkortet.

10. Bruk Phillips 00-skrutrekkeren til å feste Phillips 00-skruen igjen.

11. Gjenta trinn 8 til 10 for å montere den andre Phillips 00-skruen (1) og sekskantmutteren (2). Deretter fortsetter du til trinn 12.

12. Plasser det eksisterende hovedkortet i den gjenbrukte antistatiske emballasjen.

13. Plasser det emballerte hovedkortet i skumgummirammen.

14. Lukk og forsegl esken. Send esken til Apple-service.

15. Sørg for at dekslene og flekskablene til den termiske kanalen er brettet tilbake og festet til toppdekselet med Kapton-teip som vist.

16. Bruk den svarte pinnen til å holde tilbake flekskablene til styreflaten og BMU-en (1). Hold hovedkortet i kantene. Vipp ned den ene kanten av hovedkortet inn i toppdekselet som vist (2). Deretter senker du den andre kanten av det hovedkortet ned i toppdekselet (3).

•  Obs: Pass på at ingen kabler fanges under hovedkortet.

17. Fjern Kapton-teipen forsiktig fra dekslene og flekskablene til den termiske kanalen. Plasser dekslene til den termiske kanalen, og trykk for å feste dem til kjøleribben (1).

18. Bruk den justerbare momenttrekkeren og T6-sikringsbiten til å feste de to T6-skruene (923-10095) delvis i de øverste hjørnene på hovedkortet.

19. Still momentet på den justerbare momenttrekkeren til 16 Ncm. Bruk deretter den justerbare momenttrekkeren og T6-sikringsbiten til å feste de to T6-skruene.

20. Skru de to sekskantskruene på 4 mm (923-06860) inn i de nederste hjørnene på hovedkortet. Bruk deretter den sekskantede muttertrekkeren på 4 mm til å feste de to sekskantskruene på 4 mm.

21. Still momentet på den justerbare momenttrekkeren til 11,5 Ncm. Deretter bruker du den justerbare momenttrekkeren og 5IP-biten til å feste de seks 5IP-skruene (923-06861) i hovedkortet i nærheten av viftene.

22. Still momentet på den justerbare momenttrekkeren til 28 Ncm. Deretter bruker du den justerbare momenttrekkeren og 5IP-biten til å feste de fire 5IP-skruene (923-10131).

23. Trykk de brettede delene av flekskablene til skjermen (delen av flekskabelen nærmest skjermen) inn i mellomrommet mellom skjermen og den interne rammen.

24. Plasser skjermkabeldemperne i den interne rammen og over de brettede delene av skjermens flekskabler som vist.

25. Innrett hver klemme for skjermens flekskabler etter kanten på demperen på skjermkabelen (1). Før deretter flekskablene til skjermen inn i mellomrommet mellom den interne rammen og hovedkortet (2).

26. Trykk klemmene for flekskablene til skjermen ned over demperne, og fest dem til den interne rammen.

27. Skyv endene til følgende fem flekskabler inn i kontaktene:

• Mikrofoner (1)

• Tastaturbelysning (2)

• Tastatur (3)

• Venstre vifte (4)

• Høyre vifte (5)

28. Bruk deretter den flate enden av den svarte pinnen til å vippe ned de fem låsespakene. Trykk polyesterfilmflikene over de fem kontaktene.

29. Trykk og hold flekskabelen på den venstre viften i 15 sekunder for å feste den til hovedkortet. Gjenta deretter dette trinnet for å feste flekskabelen på den høyre viften.

30. Trykk endene av de følgende 12 flekskablene til kontaktene på hovedkortet:

• Flekskabelen til sensor for vinkel på lokk (1)

• Flekskabelen til MagSafe 3-kortet (2)

• Flekskablene til venstre USB-C-kort (3 og 4)

• Flekskabelen til lydkortet (5)

• Flekskabelen til venstre høyttaler (6)

• Flekskabelen til høyre høyttaler (7)

• Flekskabelen til venstre USB-C-kort (8)

• Flekskabelen til Touch ID-kortet (9)

• Flekskabelen til skjermbakbelysning (10)

• Flekskabelen til FaceTime HD-kameraet (11)

• eDP-flekskabelen (12)

31. Plasser de følgende ti dekslene over kontaktene på hovedkortet:

• Kontaktdeksel for sensor for vinkel på lokk (1)

• Kontaktdeksel for MagSafe 3-kortet (2)

• Kontaktdeksel for venstre USB-C-kort (3)

• Kontaktdeksel for lydkortet (4)

• Kontaktdeksel for venstre høyttaler (5)

• Kontaktdeksel for høyre høyttaler (6)

• Kontaktdeksel for høyre USB-C-kort (7)

• Kontaktdeksel for Touch ID-kortet (8)

• Kontaktdeksel for skjermen (9)

• Kontaktdeksel for skjermen (10)

32. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP-biten til å feste følgende 17 3IP-skruer til de åtte dekslene:

• 11 3IP-skruer (923-06854) (1–5)

• To 3IP-skruer (923-07034) (6)

• Fire 3IP-skruer (923-10094) (7,8)

33. Still momentet på den justerbare momenttrekkeren til 11,5 Ncm.

34. Bruk den justerbare momenttrekkeren og 3IP-biten til å feste to 3IP-skruer (923-06864) i de nedre skruehullene på kontaktdekselet til venstre og høyre høyttaler.

35. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP-halvmånebiten til å feste to 3IP-skruer (923-06865) i de øvre skruehullene på kontaktdekselet til venstre og høyre høyttaler.

Monter disse delene igjen for å fullføre monteringen:

Obs

Når du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, kan du finne ut hvordan du starter prosessen for systemkonfigurasjon.