MacBook Pro (14-tommers, november 2023), skjerm

Før du begynner

Advarsel

Les Batterisikkerhet, og følg retningslinjene for arbeidsområde og batterihåndtering før du begynner.

Fjern disse delene før du begynner:

Obs

• Denne prosedyren krever systemkonfigurasjon. Når du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, kan du finne ut hvordan du starter prosessen for systemkonfigurasjon.

• Hvis du skal montere en ny skjerm, må du også installere en ny sensor for vinkel på lokk.

Verktøy

• Justerbar momenttrekker (0,3–1,2 Nm) (923-0735)

• Nylonsonde (svart pinne) (922-5065)

• Momenttrekker (blå, 0,65 kgf cm) (923-0448)

• Torx Plus 3IP 44 mm-halvmånebit (923-08468)

• Torx Plus 8IP 25 mm-bit (923-07595)

Se en fullstendig liste over nødvendige verktøy for alle reparasjoner.

Demontering

1. Åpne skjermen helt, og plasser datamaskinen med forsiden ned på en ren overflate med skjermen hengende ned over bordkanten.

2. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP-biten til å fjerne de fire 3IP-skruene (923-06854) fra de to dekslene til skjermkontakten. Fjern dekslene, og legg dem til side frem til monteringen.

3. Løft enden av flekskabelen til strømforsyningen til skjermens bakbelysning, flekskabelen til FaceTime HD-kameraet og flekskabelen til innebygd DisplayPort (eDP) av kontaktene.

4. Løft skjermkabelklemmene fra den interne rammen i toppdekselet. Brett dem forsiktig bak over kanten av toppdekselet for å avdekke demperne på skjermkabelen under dem.

5. Løft skjermkabeldemperne ut av toppdekselet, og legg dem til side frem til monteringen.

6. Bruk den blå momenttrekkeren og Torx Plus 3IP-biten til å fjerne de to 3IP-skruene (923-06854) fra kontaktdekselet til sensoren for vinkel på lokk. Fjern dekselet, og legg det til side frem til monteringen.

7. Bruk den svarte pinnen til å løfte enden av flekskabelen til sensoren for vinkel på lokk av kontakten.

8. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 0,3–1,2 Nm og Torx Plus 8IP-biten til å fjerne de seks 8IP-skruene (923-07042) fra skjermfestene.

9. Løft skjermen, og sørg for at festene går klar av kanten til toppdekselet. Påse at flekskablene til skjermen (1) og flekskabelen til sensoren for vinkel på lokk (2) ikke sitter fast i hovedkortet eller toppdekselet.

•  Obs: Ikke legg trykk på hovedkortet med skjermfestene.

Remontering

Viktig: Hvis du skal montere en erstatningsskjerm, må du sørge for at du fjerner beskyttende innlegg og teip fra erstatningsskjermen.

1. Innrett festene på skjermen etter hjørnene på toppdekselet når du senker skjermen på plass.

•  Obs:

• Ikke legg trykk på hovedkortet med skjermfestene.

• Sørg for at festene glir under kanten av toppdekselet.

2. Påse at flekskablene til skjermen (1) og flekskabelen til sensoren for vinkel på lokk (2) ikke sitter fast i hovedkortet når du plasserer skjermen i toppdekselet.

3. Bruk den justerbare momenttrekkeren og 8IP-biten til å skru de seks 8IP-skruene (923-07042) (1–6) delvis inn igjen i skjermfestene i den viste rekkefølgen.

4. Lukk skjermen og sett maskinen på høykant. Juster skjermen til den flukter med toppdekselet.

5. Plasser datamaskinen med forsiden ned og med batteriet nærmest deg.

6. Sett inn 8IP-biten i den justerbare momenttrekkeren. Still inn momentet til 0,7 Nm.

7. Bruk den justerbare momenttrekkeren og 8IP-biten til å skru de seks 8IP-skruene helt inn i skjermfestene.

8. Dytt bare den brettede delen av flekskablene til skjermen (delen av flekskabelen nærmest skjermen) inn i mellomrommet mellom skjermen og den interne rammen.

9. Plasser skjermkabeldemperne i den interne rammen og over bøyene i flekskablene til skjermen som vist.

10. Plasser klemmene for flekskablene til skjermen langs kanten på skjermkabeldemperne (1). Sett deretter inn flekskablene til skjermen i mellomrommet mellom den interne rammen og hovedkortet (2).

11. Trykk klemmene for flekskablene til skjermen ned over demperne, og fest dem til den interne rammen.

12. Fest enden av flekskabelen til strømforsyningen til skjermens bakbelysning (1), flekskabelen til FaceTime HD-kameraet (2) og eDP-flekskabelen (3) til kontaktene på hovedkortet.

13. Plasser de to dekslene til skjermkontakten over endene på kontaktene til flekskabelen til strømforsyningen til skjermens bakbelysning, flekskabelen til FaceTime HD-kameraet og eDP-flekskabelen. Deretter bruker du den blå momenttrekkeren og 3IP-biten til å feste to 3IP-skruer (923-06854) i hvert deksel.

14. Press enden av flekskabelen til sensoren for vinkel på lokk mot kontakten.

15. Posisjoner dekselet til kontakten til sensoren for vinkel på lokk over enden av flekskabelen til sensoren for vinkel på lokk. Bruk deretter den blå momenttrekkeren og 3IP-biten til å feste de to 3IP-skruene (923-06854) i kontaktdekselet til sensoren for vinkel på lokk.

Monter følgende deler igjen for å fullføre monteringen:

Obs

Når du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, kan du finne ut hvordan du starter prosessen for systemkonfigurasjon.