Hovedkort for MacBook Pro (16-tommers, 2023)

Før du begynner

Advarsel

Les Batterisikkerhet, og følg retningslinjene for arbeidsområde og batterihåndtering før du begynner.

Fjern disse delene før du begynner:

Verktøy

• Phillips 00-skrujern

• 4 mm åttekantet muttertrekker

• Justerbar momenttrekker (10–34 Ncm)

• Antistatisk pinsett

• Kapton-teip

• Nylonsonde (svart pinne)

• Momenttrekker (blå, 0,65 kgf cm)

• Torx Plus 3IP 44 mm halvmånebit

• Torx Plus 3IP-bit

• Torx T5-bit

• Torx T6-sikkerhetsbit

Obs

• Denne prosedyren krever systemkonfigurasjon. Når du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, kan du finne ut hvordan du starter prosessen for systemkonfigurasjon.

• Hvis du monterer et nytt hovedkort, må du også montere et nytt Touch ID-kort.

Merk: Hovedkortet og kjøleribben kan se litt annerledes ut, men instruksjonene er de samme.

Fjerning

1. Bruk den blå momenttrekkeren og Torx Plus 3IP-halvmånebiten til å fjerne de 17 skruene fra de følgende 8 dekslene:

• To 3IP-skruer fra kontaktdekselet til sensor for vinkel på lokk (923-06854) (1)

• To 3IP-skruer fra kontaktdekselet til MagSafe 3-kortet (923-06854) (2)

• Tre 3IP-skruer fra kontaktdekselet til venstre USB-C-kort (923-06854) (3)

• To 3IP-skruer fra kontaktdekselet til lydkortet (923-06854) (4)

• To 3IP-skruer fra kontaktdekselet til høyre USB-C-kort (923-06854) (5)

• To 3IP-skruer fra kontaktdekselet til Touch ID -kortet (923-06854) (6)

• To 3IP-skruer fra kontaktdekselet til skjermen (923-06854) (7)

• To 3IP-skruer fra kontaktdekselet til skjermen (923-06854) (8)

2. Bruk den blå momenttrekkeren og Torx Plus 3IP-halvmånebiten til å fjerne to 3IP-skruer (923-06865) (1) fra de øverste skruehullene på kontaktdekselet til venstre og høyre høyttaler.

3. Bruk den justerbare momenttrekkeren og Torx Plus 3IP-biten til å fjerne to 3IP-skruer (923-06864) (2) fra de nederste skruehullene på kontaktdekselet til venstre og høyre høyttaler.

4. Fjern de følgende ti dekslene, og legg dem til side frem til monteringen:

• Kontaktdeksel for sensor for vinkel på lokk (1)

• Kontaktdeksel for MagSafe 3-kortet (2)

• Kontaktdeksel for venstre USB-C-kort (3)

• Kontaktdeksel for lydkortet (4)

• Kontaktdeksel for venstre høyttaler (5)

• Kontaktdeksel for høyre høyttaler (6)

• Kontaktdeksel for høyre USB-C-kort (7)

• Kontaktdeksel for  Touch ID-kortet (8)

• Kontaktdeksel for skjermen (9)

• Kontaktdeksel for skjermen (10)

• Viktig

• Dekselet til kontakten til venstre og høyre høyttaler har en dypere bøyning der skruehullet er nærmest batteridekselet. Merk deg retningen til dekslene til montering.

• Dekselet til kontakten til venstre høyttaler har en sirkelradering i midten.

5. Løft endene av følgende 12 flekskabler (1–12) av kontaktene på hovedkortet:

• Flekskabelen til sensor for vinkel på lokk (1)

• Flekskabelen til MagSafe 3-kortet (2)

• Flekskablene til venstre USB-C-kort (3 og 4)

• Flekskabelen til lydkortet (5)

• Flekskabelen til venstre høyttaler (6)

• Flekskabelen til høyre høyttaler (7)

• Flekskabelen til venstre USB-C-kort (8)

• Flekskabelen  til Touch ID-kortet (9)

• Flekskabelen til skjermbakbelysning (10)

• Flekskabelen til FaceTime HD-kameraet (11)

• eDP-flekskabelen (12)

6. Fjern polyesterfilmflikene fra låsespakene på flekskablene til mikrofonene (1), tastaturbakbelysningen (2) og tastaturet (3).

7. Bruk den svarte pinnen til å vippe opp de tre låsespakene (1–3). Deretter skyver du endene av de tre flekskablene ut av kontaktene.

8. Fjern polyesterfilmflikene fra låsespakene på de to vifteflekskablene. Deretter bruker du den svarte pinnen til å vippe opp de to låsespakene.

9. Spre tuppene på den antistatiske pinsetten og sett den ene tuppen inn under flekskabelen til den høyre viften. Skyv tuppen på pinsetten forsiktig langs lengden av flekskabelen for å løsne limet.

10. Bruk den antistatiske pinsetten til å løfte flekskabelen for den høyre viften fra hovedkortet (1). Deretter skyver du flekskabelen til viften forsiktig ut av kontakten (2).

11. Gjenta trinn 9 til 10 for å koble fra flekskabelen for den venstre viften. Deretter fortsetter du til trinn 12.

12. Bruk den justerbare momenttrekkeren og T6-sikringsbiten til å fjerne de to T6-skruene (923-06858) fra de øverste hjørnene.

13. Bruk den justerbare momenttrekkeren og T5-biten til å fjerne de fire korte T5-skruene (923-06859).

14. Bruk den justerbare momenttrekkeren og T5-biten til å fjerne de seks lange T5-skruene (923-06861).

15. Bruk den 4 mm sekskantede muttertrekkeren til å fjerne de to 4 mm sekskantskruene (923-06860) fra de nedre hjørnene.

16. Brett tilbake pakningene til den termiske kanalen og flekskablene til viften. Bruk Kapton-teip til å feste dem som vist.

17. Vipp hovedkortet forsiktig opp som vist (1). Deretter skyver du hovedkortet ut av toppdekselet (2). Bruk den svarte pinnen til å brette tilbake flekskablene til styreflaten og BMU-en når du tar ut hovedkortet.

•  Obs: Ikke fjern kjøleribben fra hovedkortet. Nye hovedkort leveres med kjøleribben montert.

Montering

Viktig

Hvis du monterer det eksisterende hovedkortet på nytt, hopper du til trinn 15. Hvis du monterer et nytt hovedkort, fortsetter du til monteringstrinn 1.

Obs

Hvis du monterer et nytt hovedkort, må innpakningsskruene og avstiverne til kjøleribben overføres til det eksisterende hovedkortet før du sender det tilbake til Apple-kundestøtten. Hvis ikke, kan hovedkortet skades under frakt.

1. Fjern det eksisterende Touch ID -kortet og monter et nytt Touch ID -kort.

2. Bruk Phillips 00-skrutrekkeren til å fjerne de to Phillips 00-skruene (923-07058) (1) fra kjøleribben på det nye hovedkortet.

• Merk: De to Phillips 00-skruene er sikret med to avtakbare sekskantmuttere (923-07059) (2) på bunnen av hovedkortet.

3. Bruk Phillips 00-skrutrekkeren til å fjerne de seks Phillips 00-sikringsskruene (2) fra de øvre avstiverne på det nye hovedkortet. Løft de øvre avstiverne av det nye hovedkortet og legg dem til side.

• Merk: De fire avstiverne har følgende merkinger:

• TL – øverst til venstre (top left)

• TR – øverst til høyre (top right)

• BL – nederst til venstre (bottom left)

• BR – nederst til høyre (bottom right)

4. Løft det nye hovedkortet av de nedre avstiverne og legg det til side.

5. Plasser det eksisterende hovedkortet over de nedre avstiverne. Innrett skruehullene i det eksisterende hovedkortet med skruehullene i de nedre avstiverne.

6. Plasser de øvre avstiverne på det eksisterende hovedkortet. Innrett skruehullene de øvre avstiverne med skruehullene i det eksisterende hovedkortet.

• Viktig: Sikringsskruene i de øvre avstiverne festes gjennom skruehullene i hovedkortet og inn i skruehullene i de nedre avstiverne.

7. Bruk Phillips 00-skrutrekkeren til å feste de seks Phillips 00-sikringsskruene (2) til avstiverne.

8. Sett én Phillips 00-skrue gjennom skruehullet (923-07058) i kjøleribben og hovedkortet.

9. Hold sekskantmutteren på plass og snu hovedkortet. Fest sekskantmutteren (923-07059) (3) delvis over enden av Phillips 00-skruen. Deretter holder du sekskantmutteren på plass og snur hovedkortet.

10. Bruk Phillips 00-skrutrekkeren til å feste Phillips 00-skruen igjen.

11. Gjenta trinn 8 til 10 for å montere den andre Phillips 00-skruen (1) og sekskantmutteren (2). Deretter fortsetter du til trinn 12.

12. Plasser det eksisterende hovedkortet i den gjenbrukte antistatiske emballasjen.

13. Plasser det innpakkede kortet i skumgummirammen.

14. Lukk og forsegl esken. Send esken til Apple-service.

15. Sørg for at dekslene og flekskablene til den termiske kanalen er brettet tilbake og festet til toppdekselet med Kapton-teip som vist.

16. Hold hovedkortet i kantene. Vipp ned den ene kanten av hovedkortet inn i toppdekselet som vist (1). Deretter senker du den andre kanten av det hovedkortet ned i toppdekselet (2). Flytt unna eventuelle løse kabler mens du plasserer hovedkortet.

•  Obs: Pass på at ingen flekskabler kommer i klem under hovedkortet.

17. Fjern Kapton-teipen forsiktig fra dekslene og flekskablene til den termiske kanalen.

18. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm og T6-sikringsbiten til å feste de to T6-skruene (923–06858) (1) delvis i de øverste hjørnene.

19. Still inn momentverdien til den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm til 16 Ncm. Bruk deretter den justerbare momenttrekkeren og T6-sikringsbiten til å feste de to T6-skruene.

20. Bruk fingrene til å skru de 4 mm sekskantmutterne (923-06860) inn i de nedre hjørnene. Deretter bruker du den 4 mm sekskantede muttertrekkeren til å delvis feste de to 4 mm sekskantmutterne i de nedre hjørnene på hovedkortet.

21. Still inn momentverdien til den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm til 11,5 Ncm. Deretter bruker du den justerbare momenttrekkeren og T5-biten til å feste de seks lange T5-skruene (923-06861).

22. Still inn momentverdien til den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm til 29,5 Ncm. Deretter bruker du den justerbare momenttrekkeren og T5-biten til å feste de fire korte T5-skruene (923-06859).

23. Skyv enden til følgende fem flekskabler fra kontaktene deres:

• Mikrofoner (1)

• Tastaturbakbelysning (2)

• Tastatur (3)

• Venstre vifte (4)

• Høyre vifte (5)

24. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til å vippe ned de fem låsespakene. Trykk deretter polyesterfilmflikene mot de fem låsespakene.

25. Trykk endene av de følgende 12 flekskablene til kontaktene på hovedkortet:

• Flekskabelen til sensor for vinkel på lokk (1)

• Flekskabelen til MagSafe 3-kortet (2)

• Flekskablene til venstre USB-C-kort (3–4)

• Flexkabel til lydkort (5)

• Flekskabelen til venstre høyttaler (6)

• Flekskabelen til høyre høyttaler (7)

• Flekskabelen til venstre USB-C-kort (8)

• Flekskabelen  til Touch ID-kortet (9)

• Flekskabelen til skjermbakbelysning (10)

• Flekskabelen til FaceTime HD-kameraet (11)

• eDP-flekskabelen (12)

26. Posisjonér de følgende 10 dekslene (1–10) i toppdekselet:

• Kontaktdeksel for sensor for vinkel på lokk (1)

• Kontaktdeksel for MagSafe 3-kortet (2)

• Kontaktdeksel for venstre USB-C-kort (3)

• Kontaktdeksel for lydkortet (4)

• Kontaktdeksel for venstre høyttaler (5)

• Kontaktdeksel for høyre høyttaler (6)

• Kontaktdeksel for høyre USB-C-kort (7)

• Kontaktdeksel for  Touch ID-kortet (8)

• Kontaktdeksel for skjermen (9)

• Kontaktdeksel for skjermen (10)

27. Still inn den justerbare momenttrekkeren til 11,5 Ncm.

28. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm og Torx Plus 3IP-biten til å feste to 3IP-skruer (923-06864) i de nederste skruehullene på kontaktdekselet til venstre og høyre høyttaler.

29. Bruk den blå momenttrekkeren og Torx Plus 3IP-halvmånebiten til å feste to 3IP-skruer (923-06865) i de øverste skruehullene på kontaktdekselet til venstre og høyre høyttaler.

30. Bruk den blå momenttrekkeren og Torx Plus 3IP-halvmånebiten til å feste 17 skruer i de følgende 8 dekslene:

• To 3IP-skruer i kontaktdekselet til sensor for vinkel på lokk (923-06854) (1)

• To 3IP-skruer i kontaktdekselet til MagSafe 3-kortet (923-06854) (2)

• Tre 3IP-skruer i kontaktdekselet til venstre USB-C-kort (923-06854) (3)

• To 3IP-skruer i kontaktdekselet til lydkortet (923-06854) (4)

• To 3IP-skruer i kontaktdekselet til høyre USB-C-kort (923-06854) (5)

• To 3IP-skruer i kontaktdekselet til Touch ID -kortet (923-06854) (6)

• To 3IP-skruer i kontaktdekselet til skjermen (923-06854) (7)

• To 3IP-skruer i kontaktdekselet til skjermen (923-06854) (8)

Monter følgende deler igjen for å fullføre monteringen:

Obs

Når du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, kan du finne ut hvordan du starter prosessen for systemkonfigurasjon.