Styreflate og flekskabel for styreflate for MacBook Pro (16-tommers, 2023)

Før du begynner

Advarsel

Les Batterisikkerhet, og følg retningslinjene for arbeidsområde og batterihåndtering før du begynner.

Fjern følgende del før du begynner:

Bunndeksel

Verktøy

• Skrutrekker med justerbart moment (10–34 Ncm)

• Antistatisk pinsett

• Sett for forskyvning av åpning

• Kapton-teip

• Nylonsonde (svart pinne)

• Klistrelapper (7,5 x 7,5 cm)

• Torx T5-bit

Viktig

Denne prosedyren kan kreve et innleggssett, som kun følger med en ny styreflate. Det er ikke en separat del som kan bestilles.

Fjerning

1. Åpne skjermen til en 90-graders vinkel. Plasser deretter datamaskinen på kanten av bordet med skjermen hengende ned.

2. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm og T5-biten til å fjerne de ti ytre T5-skruene (923-06953).

3. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm og T5-biten til å fjerne de tre indre T5-skruene (923-06954).

4. Hold dekselet til batteriet i kantene. Løft det av toppdekselet.

5. Fjern flekskabelen til styreflaten forsiktig fra batteriet.

6. Løft datamaskinen av bordet og la flekskabelen til styreflaten gå gjennom åpningen i toppdekselet. Legg styreflaten flatt på bordet for å holde mellomleggene på plass.

• Viktig

• Hvis innleggene faller ut, må de plasseres der de opprinnelig var. Hvis

du ikke finner ut av innleggenes opprinnelig plassering, bytter du dem ut. Et nytt innleggssett er kun tilgjengelig sammen med en ny styreflate.

• Det medfølgende innleggssettet inneholder kanskje ikke nok runde innlegg til å erstatte alle fem. Ta vare på de runde innleggene fra styreflaten som ble fjernet, slik at de kan brukes under monteringen om nødvendig.

7. Plasser datamaskinen på kanten av bordet med skjermen hengende ned.

8. Plasser batteridekselet på batteriet. Skyv deretter de svarte flikene inn i klipsene på toppdekselet til du hører et klikk.

• Viktig: Hvis du monterer den eksisterende styreflaten igjen, men flekskabelen til styreflaten er skadet, går du til trinn 9. Hvis du monterer den eksisterende styreflaten og flekskabelen til styreflaten på nytt eller monterer en ny styreflate, kan du gå til trinnet for montering.

9. Vipp opp låsespaken på kontakten for styreflatens flekskabel (1). Skyv deretter enden av flekskabelen til styreflaten ut av kontakten (2).

Montering

Viktig

• Hvis du monterer den eksisterende styreflaten, men bytter ut flekskabelen til styreflaten fullfører du trinn 1.

• Hvis du installerer nye innlegg for styreflaten, fullfører du trinn 2 under montering. Hvis ikke, går du direkte til trinn 3.

1. Skyv enden av flekskabelen til den nye styreflaten inn i kontakten på styreflaten (1). Vipp ned låsespaken (2).

2. Bruk en antistatisk pinsett til å montere nye innlegg for styreflaten. Plasser fire lengre innlegg på de ytre skruehullene (1). Deretter plasserer du fem mindre, runde innlegg på de midtre skruehullene (2).

• Viktig

• En ny styreflate kommer med innlegg i tre størrelser (0,200 mm, 0,250 mm og 0,300 mm). Start med et innlegg på 0,250 mm. Bruk tynnere eller tykkere innlegg for å justere i trinn 14.

• Hvis innleggssettet ikke inneholder nok runde innlegg til å bytte ut alle fem, bruker du de tre runde midtinnleggene fra styreflaten du fjernet for dette trinnet. Hvis innleggssettet inneholder alle innleggene du trenger, bytter du ut alle de runde innleggene med nye innlegg.

3. Hold dekselet til batteriet i kantene, og løft det av toppdekselet.

4. Pass på at styreflaten ligger flatt på bordet med flekskabelen til styreflaten liggende bort fra deg.

5. Før flekskabelen til styreflaten tilbake gjennom åpningen i toppdekselet.

6. Senk datamaskinen sakte over styreflaten og juster skruehullene i toppdekselet med skruehullene i styreflaten. La skjermen henge over bordkanten.

7. Legg flekskabelen til styreflaten flatt.

• Viktig: Ikke fest flekskabelen til styreflaten til batteriet ennå.

8. Plasser dekselet til batteriet på batteriet, og trykk de svarte flikene inn i klipsene på toppdekselet til du føler et klikk.

9. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm og T5-biten til å delvis feste de fire T5-skruene (923-06953) til de ytre hjørneskruehullene for å justere styreflaten.

10. Snu datamaskinen. Sett inn forskyvninger av åpning i hvert av de fire hjørnene av styreflaten. Fest hver forskyvning av åpningen med en bit Kapton-teip.

11. Plasser datamaskinen på kanten av bordet med skjermen hengende ned.

12. Still inn den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm til 16 Ncm. Bruk deretter den justerbare momenttrekkeren og T5-biten til å feste de fire T5-skruene i hullene i hvert ytre hjørne.

13. Plasser datamaskinen med høyre side opp. For å sjekke at toppen av styreflaten har riktig høyde, fester du én klistrelapp på styreflatens øvre kant. Sørg for at klistrelappen er helt plan med toppdekselet.

14. For å sjekke at bunnen av styreflaten har riktig høyde, innretter du en stabel med to klistrelapper med den nedre kanten til styreflaten. Forsikre deg om at de to klistrelappene er plan med toppdekselet.

15. Hvis styreflaten har riktig høyde, fortsetter du til trinn 16. Hvis styreflatens kanter er høyere eller lavere enn toppdekselet, fjerner du klistrelappene, forskyvningene av åpningen og Kapton-tapen. Plasser datamaskinen på kanten av bordet med skjermen hengende ned. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm og T5-biten til å fjerne de fire T5-skruene i de ytre hjørnene og gjenta trinn 2 til 7. Deretter følger du trinn 1 til 14 for montering.

• Viktig

• Hvis styreflaten er høyere enn toppdekselet, monterer du de tynnere innleggene på 0,200 mm.

• Hvis styreflaten er lavere enn toppdekselet, monterer du de tykkere innleggene på 0,300 mm.

16. Plasser datamaskinen på kanten av bordet med skjermen hengende ned.

17. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm og T5-biten til å delvis feste de tre indre T5-skruene (923-06954).

18. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm og T5-biten til å delvis feste de gjenværende seks ytre T5-skruene (923-06953).

19. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm og T5-biten til å feste alle 13 skruene helt med et moment på 16 Ncm.

20. Hold dekselet til batteriet i kantene, og løft det av toppdekselet.

21. Trykk forsiktig langs flekskabelen til styreflaten for å feste den til batteriet.

• Viktig: Hvis du monterer en ny flekskabel til styreflaten, fjerner du den selvklebende baksiden før du fester flekskabelen til batteriet.

22. Plasser dekselet til batteriet på batteriet, og trykk de svarte flikene inn i klipsene på toppdekselet til du føler et klikk.

23. Snu datamaskinen. Deretter bruker du den flate enden av den svarte pinnen til å løfte forskyvningene av åpningen og Kapton-tapen bort fra styreflaten.

Fest følgende del for å fullføre monteringen: