Apple-oppdatering om iCloud.com-sikkerhet

Les om hvordan du kontrollerer at nettleseren er sikkert koblet til iCloud.com.

Apple er svært opptatt av å beskytte kundenes personvern og sikkerhet. Vi er oppmerksom på periodiske organiserte nettverksangrep ved bruk av usikre sertifikater for å få tak i brukerinformasjon, og vi tar dette svært alvorlig. Disse angrepene kompromitterer ikke iCloud-tjenere og de har ingen innvirkning på iCloud-pålogging på iOS-enheter eller Mac-maskiner som kjører OS X Yosemite med Safari-nettleseren.

iCloud-nettstedeet er beskyttet med et digitalt sertifikat. Hvis brukere får en advarsel om ugyldig sertifikat i nettleseren under besøk på www.icloud.com, bør de ta hensyn til advarselen og ikke fortsette. Brukere bør aldri oppgi Apple-ID eller passord på nettsteder som viser sertifikatadvarsler. Brukere kan sjekke innholdet i det digitale sertifikatet som vises nedenfor for Safari, Chrome og Firefox, som alle viser både sertifikatinformasjon og advarsler, for å kontrollere at de er koblet til det ekte iCloud-nettstedet.

Safari

Når du er koblet til det ekte iCloud-nettstedet i Safari, vil du se et grønt låssymbol på verktøylinjen ved siden av Apple Inc. Velg låssymbolet for å se en melding som sier «Safari bruker en kryptert forbindelse til www.icloud.com.» Det indikerer at forbindelsen er sikker og at du kan logge deg på slik du pleier.

No alt supplied for Image

Hvis du er koblet til et nettsted som ikke er sikkert, vil du få en melding sier «Safari kan ikke verifisere identiteten til nettsiden». Hvis du får denne meldingen, må du ikke fortsette eller forsøke å logge deg på.

No alt supplied for Image

Chrome

Når du er koblet til det ekte iCloud-nettstedet i Chrome, vil du se et grønt låssymbol på verktøylinjen ved siden av Apple Inc. Velg låssymbolet for å se en melding som bekrefter at identiteten til nettstedet har blitt verifisert.

No alt supplied for Image

Hvis du kobler til et nettsted som ikke er sikkert, vil du få en melding som sier «Tilkoblingen er ikke privat». Hvis du får denne meldingen, må du ikke fortsette eller forsøke å logge deg på.

No alt supplied for Image

Firefox

Når du er koblet til det ekte iCloud-nettstedet i Firefox, vil du se et grønt låssymbol på verktøylinjen ved siden av Apple Inc. Velg låssymbolet for å se en melding som bekrefter at forbindelsen til nettstedet er sikker.

No alt supplied for Image

Hvis du kobler til et nettsted som ikke er sikkert, vil du få en melding som sier «Tilkoblingen er ikke pålitelig». Hvis du får denne meldingen, må du ikke fortsette eller forsøke å logge deg på.

No alt supplied for Image

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.