Dette er nytt i Notater for iOS og iPadOS

Les om de nye funksjonene for Notater i iOS 13 og iPadOS

Gallerivisning i Notater

Gallerivisning

Gallerivisningen viser notatene dine som miniatyrbilder, noe som gjør det raskere og enklere å finne notatet du er ute etter.

Sjekklister i Notater

Nye sjekklistevalg

Elementer du har krysset av, flyttes automatisk til bunnen. Du kan endre rekkefølgen på elementene raskt ved å flytte og slippe dem – og mye mer.

Delt mappe i Notater

Delte mapper

Med delte mapper er det enkelt å samarbeide med andre. Du kan dele en hel mappe med familien din eller teamet ditt, så får alle tilgang og kan opprette eller redigere notater.

Andre nyheter

• Søk for å finne tekst i dokumenter du har skannet med den innebygde dokumentskanneren, for eksempel kvitteringer eller regninger.

• Søkefunksjonen kan også registrere bilder i notatene dine, som for eksempel bilder av sykler når du søker på ordet «sykkel».

• Nå kan du organisere notatene dine ved å opprette undermapper og endre rekkefølgen på mapper, og du kan angi sorteringsvalg for hver av dem.

• Med det nye alternativet for skrivebeskyttelse på delte notater eller delte mapper kan du la alle se notatene, men bare du kan redigere dem.

Få trinnvise instruksjoner og informasjon om funksjonene i Notater for iOS på iPhone iPad eller iPod touch.

Eksisterende funksjoner

• Opprett et nytt notat med bare ett trykk.

• Legg til personer og samarbeid i et delt notat eller en hel delt mappe med notater. Alle som blir med, ser de nyeste endringene.

• Legg til sjekklister i notatene for å lage handlelister, ønskelister eller gjøremålslister, og trykk på oppføringene for å krysse dem av.

• Sveip på de viktigste notatene for å feste dem øverst, slik at de er enkle å finne igjen.

• Du kan raskt skanne papirdokumenter til Notater med den innebygde dokumentskanneren.

• Legg raskt til bilder i notater ved hjelp av kameraet i appen.

• Bruk forskjellige tekststiler som tittel eller brødtekst for å formatere tekst raskt, sett inn lister med punkter, streker eller numre og mye mer.

• Legg til vedlegg – som kart, koblinger, dokumenter og annet – i nye eller eksisterende notater via delingsmenyen i Kart, Safari og mange andre apper.

• På en kompatibel iPad kan du bruke fingeren eller Apple Pencil til å tegne direkte i notater, og du kan velge mellom et stort utvalg av penselstiler og farger.

• Med søkefunksjonen går det raskt å finne notatet du er ute etter. Du kan søke etter tekst du har skrevet på tastaturet, håndskrevet tekst, tekst i skannede dokumenter og til og med bilder i notatene.

• Du kan bruke et passord, fingeravtrykk eller Face ID til å beskytte notatene som har informasjon du vil holde privat – for eksempel betalingsinformasjon, medisinsk informasjon eller hemmelige familieoppskrifter.

• Legg til tabeller i notatene for å organisere informasjonen på en rask måte.

• Du kan legge til linjer og rutenett i notater for å gjøre det enklere å skrive og tegne med Apple Pencil på kompatible iPader.

• Opprett nye notater direkte fra låseskjermen på iPad uten å logge på enheten. Bare trykk på låseskjermen på en kompatibel iPad med Apple Pencil, eller trykk på Nytt notat i kontrollsenteret.

• Bruk Finn i notat for å søke etter et nøkkelord i et notat.

• Bruk vedleggsnavigeringen til å finne igjen vedlegg som dokumenter, skannede dokumenter, bilder og annet i notatene.

• Bruk iCloud til å holde alle notatene dine trygt lagret i skyen og oppdaterte overalt. Skrible ned et notat på iPhone, iPad eller Mac, så vises det øyeblikkelig på de andre enhetene dine.