Styreflate og flekskabel for styreflate for MacBook Pro (14-tommers, 2023)

Før du begynner

Advarsel

Les Batterisikkerhet, og følg retningslinjene for arbeidsområde og batterihåndtering før du begynner.

Fjern følgende del før du begynner:

Verktøy

• Skrutrekker med justerbart moment (10–34 Ncm)

• Antistatisk pinsett

• Forskyvninger av åpning

• Kapton-teip

• Nylonsonde (svart pinne)

• Klistrelapper (7,5 x 7,5 cm)

• Torx T5-bit

Viktig

Denne prosedyren kan kreve et innleggssett, som kun følger med en ny styreflate. Det er ikke en separat bestillingsdel.

Fjerning

1. Åpne skjermen til en 90-graders vinkel. Plasser datamaskinen på kanten av bordet med skjermen hengende ned.

2. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm og Torx T5-biten til å fjerne de åtte ytre T5-skruene (923-06941) og de to indre T5-skruene (923-06941).

3. Hold dekselet til batteriet i kantene. Løft det av toppdekselet.

4. Fjern flekskabelen til styreflaten forsiktig fra batteriet.

5. Løft datamaskinen av bordet og la flekskabelen til styreflaten gå gjennom åpningen i toppdekselet. Legg styreflaten flatt på bordet for å holde mellomleggene på plass.

• Viktig: Hvis innleggene faller ut, må de plasseres der de opprinnelig var. Hvis du ikke finner ut av innleggenes opprinnelig plassering, bytter du dem ut. Et nytt innleggssett er kun tilgjengelig sammen med en ny styreflate.

6. Plasser datamaskinen på kanten av bordet med skjermen hengende ned.

7. Plasser batteridekselet på batteriet. Skyv deretter de svarte flikene inn i klipsene på toppdekselet til du hører et klikk.

• Viktig: Hvis du monterer den eksisterende styreflaten igjen, men flekskabelen til styreflaten er skadet, går du til trinn 9. Hvis du monterer den eksisterende styreflaten og flekskabelen til styreflaten på nytt eller monterer en ny styreflate, kan du gå til trinnet for montering.

8. Vipp opp låsespaken på kontakten for styreflatens flekskabel (1). Skyv deretter enden av flekskabelen til styreflaten ut av kontakten (2).

Montering

Viktig

Hvis du monterer den eksisterende styreflaten, men bytter ut flekskabelen til styreflaten, fullfører du monteringstrinn 1. Hvis du monterer nye styreflateinnlegg eller du monterer eksisterende innlegg som falt ut på nytt, fullfører du monteringstrinn 2. Hvis ikke går du videre til monteringstrinn 3.

1. Skyv enden av flekskabelen til den nye styreflaten inn i kontakten på styreflaten (1). Vipp ned låsespaken (2).

2. Bruk en antistatisk pinsett til å plassere styreflateinnleggene. Plasser fire lengre innlegg på de ytre skruehullene. Deretter plasserer du to mindre, runde innlegg på de midtre skruehullene.

• Viktig:En ny styreflate kommer med innlegg i tre størrelser (0,200 mm, 0,250 mm og 0,300 mm). Start med innleggene på 0,250 mm. Bruk tynnere eller tykkere innlegg for å justere.

3. Hold dekselet til batteriet i kantene, og løft det av toppdekselet.

4. Pass på at styreflaten ligger flatt på bordet med flekskabelen til styreflaten liggende bort fra deg.

• Viktig: Sørg for at styreflateinnleggene er plassert på styreflaten.

5. Før flekskabelen til styreflaten tilbake gjennom åpningen i toppdekselet.

6. Senk datamaskinen sakte over styreflaten og juster skruehullene i toppdekselet med skruehullene i styreflaten. La skjermen henge over bordkanten.

7. Legg flekskabelen til styreflaten flatt.

• Viktig: Ikke fest flekskabelen til styreflaten til batteriet ennå.

8. Plasser dekselet til batteriet på batteriet, og trykk de svarte flikene inn i klipsene på toppdekselet til du føler et klikk.

9. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm og Torx T5-biten til å feste de fire ytre T5-skruene (923-06941) delvis i de ytre skruehullene for å justere styreflaten.

10. Snu datamaskinen. Sett inn forskyvninger av åpning i hvert av de fire hjørnene av styreflaten. Fest hver forskyvning av åpningen med en bit Kapton-teip.

11. Plasser datamaskinen på kanten av bordet med skjermen hengende ned.

12. Behold Torx T5-biten i den justerbare momenttrekkeren (10–34 Ncm). Still inn momentet til 16 Ncm. Bruk deretter momenttrekkeren og Torx T5-biten til å feste de fire ytre T5-skruene helt.

13. Plasser datamaskinen med høyre side opp. For å sjekke at toppen av styreflaten har riktig høyde, fester du én klistrelapp på styreflatens øvre kant. Sørg for at klistrelappen er helt plan med toppdekselet.

14. For å sjekke at bunnen av styreflaten har riktig høyde, justerer du en stabel med to klistrelapper på den nedre kanten til styreflaten. Forsikre deg om at de to klistrelappene er plan med toppdekselet.

15. Hvis styreflaten har riktig høyde, fortsetter du til trinn 16. Hvis styreflatens kanter er høyere eller lavere enn toppdekselet, fjerner du klistrelappene, forskyvningene av åpningen og Kapton-tapen. Plasser datamaskinen på kanten av bordet med skjermen hengende ned. Bruk den justerbare momenttrekkeren og Torx T5-biten til å fjerne de fire ytre T5-skruene og gjenta trinnene 2 til 6. Deretter følger du monteringstrinn 2 til 13.

• Viktig

• Hvis styreflaten er høyere enn toppdekselet, monterer du de tynnere innleggene på 0,200 mm.

• Hvis styreflaten er lavere enn toppdekselet, monterer du de tykkere innleggene på 0,300 mm.

16. Plasser datamaskinen på kanten av bordet med skjermen hengende ned.

17. Bruk den justerbare momenttrekkeren og Torx T5-biten til å feste de gjenværende seks ytre T5-skruene (923-06953) delvis.

18. Behold Torx T5-biten i den justerbare momenttrekkeren (10–34 Ncm). Forsikre deg om at momentet fortsatt er innstilt på 16 Ncm. Bruk den justerbare momenttrekkeren og Torx T5-biten til å feste alle de ti T5-skruene.

19. Hold dekselet til batteriet i kantene, og løft det av toppdekselet.

20. Trykk forsiktig langs flekskabelen til styreflaten for å feste den til batteriet.

• Viktig: Hvis du monterer en ny flekskabel til styreflaten, fjerner du den selvklebende baksiden før du fester flekskabelen til batteriet.

21. Plasser dekselet til batteriet på batteriet, og trykk de svarte flikene inn i klipsene på toppdekselet til du føler et klikk.

22. Snu datamaskinen. Stikk den flate enden av den svarte pinnen under forskyvningene av åpningen for å løfte forskyvningene av åpningen samt Kapton-tapen av styreflaten.

Fest følgende del for å fullføre monteringen: