Slik kombinerer du videoer på iPhone

Bruk iMovie for å slå sammen flere videoer fra bildebiblioteket ditt.

Kombiner videoer i iMovie

1. Åpne iMovie på iPhone. Hvis du ikke har iMovie, kan du laste ned appen kostnadsfritt fra App Store.

2. Trykk på Start et nytt prosjekt. Hvis du ikke ser Start et nytt prosjekt, trykker du på Prosjekter for å gå tilbake til prosjektnavigeringsvinduet.

3. Klikk på Film.

ios-16-iphone-14-pro-imovie-new-project-movie-cropped
  4. Hvis du vil bla gjennom videoene i Bilder-biblioteket ditt, trykker du på Media > Video > Alle.

5. Trykk på videoen du vil kombinere. Deretter trykker du på hakemerkethakemerket på lokalmenyen for å velge den. Valgte videoer fremheves med oransje.

6. Velg de andre videoene du vil kombinere.

ios-16-iphone-14-pro-imovie-new-project-choose-videos-cropped
  7. Klikk på Opprett film. Videoene kombineres i rekkefølgen du valgte dem. Men du kan endre rekkefølgen etter at du har opprettet filmen.

8. Trykk på avspillingsknappen for å se en forhåndsvisning:

9. Hvis du vil arkivere den nye videoen i bildebiblioteket ditt, trykker du på Del-knappen og deretter på Arkiver video.

Endre rekkefølgen på videoene

Når du har lagt til videoene, kan du endre avspillingsrekkefølgen. I iMovie-tidslinjen (under forhåndsvisningsvinduet) trykker du og holder på videoen du vil flytte. Deretter drar du den til den nye plasseringen.

Hvis du ser alle videoene på tidslinjen, kan du knipe sammen på tidslinjen for å zoome ut.

Rediger videoen

Når du har kombinert videoene, kan du bruke iMovie-tidslinjen for å endre lengden på hver video, legge til effekter og mer.

1. Hvis du vil endre lengden på en av videoene i tidslinjen, trykker du på den aktuelle videoen for å velge den (indikert av en gul ramme rundt videoen). Deretter drar du i den venstre eller høyre kanten av klippet. Hvis du ikke kan dra i kanten av klippet for å gjøre det lengre, har det maksimal lengde.

2. Hvis du vil endre overgangen mellom videoer, trykker du på symbolet mellom to klipp for overgangen du vil endre, og velger deretter et alternativ, for eksempel IngenIngen eller UtstrykningUtstrykning. Standardovergangen er Overtoning.

ios-16-iphone-14-pro-imovie-transition-cropped
  3. Hvis du vil legge til en ny video, trykker du på Legg til medieinnholdLegg til medieinnhold, trykker på Video, og trykker på Alle for å bla gjennom biblioteket ditt. Deretter velger du videoene du vil legge til.

4. Når du er ferdig, trykker du på Ferdig.

Del videoen din

1. Hvis du fortsatt er i redigeringsmodus, trykker du på Ferdig.

2. Trykk på delingsknappendelingsknappen.

3. Velg Arkiver video for å arkivere videoen i bildebiblioteket ditt. Eventuelt kan du velge en annen metode for å sende videoen til andre, for eksempel med AirDrop, Mail eller Meldinger.

ios-16-iphone-14-pro-imovie-save-video-cropped

Finn ut mer