Les mer om Hide My Email og iCloud+

Hide My Email er en tjeneste som følger med i iCloud+-abonnementet ditt. Med Hide My Email kan du generere unike, tilfeldige e-postadresser som automatisk videresendes til din personlige innboks, slik at du kan holde e-postadressen din privat.

Slik fungerer Hide My Email

Når du oppretter en ny konto med en app eller et nettsted, registrerer deg for et nyhetsbrev på nettet eller må sende en e-post til noen du ikke kjenner godt, kan du bruke Hide My Email direkte fra Safari- eller iCloud-innstillingene for å opprette en unik, tilfeldig e -postadresse. Du kan opprette akkurat så mange e-postadresser som du ønsker. Hvis du vil, kan du oppdatere den tilfeldig genererte e-postadressen for å generere en ny. Etter at du har valgt en adresse, er denne unik for deg. Du kan lese eller svare direkte på e-poster som er sendt til denne e-postadressen, mens din personlige e-postadresse holdes privat.

Apple verken leser eller behandler innholdet i e-postmeldingene som går gjennom Hide My Email. Unntaket er standard spamfiltrering, som er nødvendig for å ivareta statusen vår som pålitelig e-postleverandør. Alle e-postmeldinger slettes fra videresendingsserverne etter at du har mottatt dem – vanligvis i løpet av sekunder.

Du kan når som helst endre e-postadressen som mottar videresendte meldinger. Eller du kan velge å slå av videresendingen av e-poster for å slutte å motta meldinger. Du kan administrere adressene som du har opprettet med Hide My Email i Innstillinger på din iPhone, iPad, eller iPod touch, eller på iCloud.com.

Slik oppretter du e-postadresser med Hide My Email

Du kan opprette nye e-postadresser med Skjul e-postadressen min i Innstillinger på Mac samt iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 15 eller iPadOS 15 eller nyere, som er logget på med Apple-ID-en din. Du kan også opprette nye adresser på iCloud.com, Mail eller Safari.

I iOS 16 eller iPadOS 16 eller nyere kan du også holde e-postadressen din privat i tredjepartsapper. Bare trykk på Skjul e-postadressen min i QuickType-tastaturforslagene, og følg deretter trinnene på skjermen.

Finn ut hvordan du konfigurerer Skjul e-postadressen min i Mail, Safari, på iCloud.com eller på enheten

Slik deaktiverer eller sletter du en e-postadresse med Hide My Mail

Når du har deaktivert skjult e-postadresse, slutter den å videresende e-post til deg.

1. Gå til Innstillinger, og trykk på navnet ditt.

2. Trykk på iCloud.

3. Velg Skjul e-postadressen min.

4. Hvis du vil slutte å bruke en e-postadresse midlertidig, velger du en e-postadresse og trykker på Deaktiver e-postadresse. Trykk på Deaktiver for å bekrefte.

5. Hvis du vil bruke e-postadressen igjen, blar du til bunnen av e-postadresselisten og velger Inaktive adresser. Velg en e-postadresse, og trykk deretter på Aktiver adresse på nytt. Trykk på Aktiver på nytt for å bekrefte.

6. Hvis du vil slette en e-postadresse fra kontoen din permanent, velger du den i listen over inaktive adresser og trykker på Slett adresse. Trykk på Slett for å bekrefte.