Forlat en gruppesamtale på iPhone eller iPad

Du kan forlate en gruppesamtale så lenge det er tre andre personer i samtalen og alle bruker en Apple-enhet. Du kan også slå av varsler for bestemte gruppesamtaler.

Hvis du vil forlate en gruppesamtale, må alle deltakerne bruke iMessage, som er en Apple-funksjon. Er du usikker på om du bruker iMessage eller SMS/MMS? Finn ut mer om forskjellen mellom iMessage og SMS/MMS.

Slik forlater du en gruppesamtale

1. Trykk på gruppesamtalen du vil forlate.

2. Trykk på gruppesymbolene øverst i tråden.

3. Bla ned og trykk på Forlat samtalen. Hvis du bruker iOS 14 eller eldre, trykker du på Info-knappenNo alt supplied for Image, og deretter trykker du på Forlat denne samtalen.

iPhone som viser skjermen der du kan velge Forlat samtalen.

Du kan forlate en gruppesamtale så lenge det er minst tre andre personer i samtalen og alle bruker en Apple-enhet, f.eks. en iPhone eller iPad. Hvis du ikke ser alternativet for å forlate samtalen, kan det bety at en eller flere av deltakerne ikke bruker en Apple-enhet med iMessage.

Med iOS 16 og nyere kan du bruke Meldinger til å samarbeide med andre på et prosjekt. Hvis du forlater en gruppesamtale der alle samarbeider på et prosjekt, kan du fremdeles ha tilgang til prosjektet etterpå. Apper som er vert for det delte prosjektet, kontrollerer vanligvis tilgangen.

Hvis du ikke kan forlate gruppesamtalen, kan du slå av varsler for samtalen, slik at du ikke får varsler.

Slik slår du av varsler for en gruppesamtale

1. Trykk på gruppesamtalen.

2. Trykk på gruppesymbolene øverst i tråden. Hvis du bruker iOS 14 eller eldre, trykker du på gruppesymbolene øverst, og deretter trykker du på Info-knappenNo alt supplied for Image.

3. Bla ned og slå på Skjul varsler.

iPhone som viser skjermen der du kan slå på Skjul varsler.

Eventuelt kan du sveipe til venstre over gruppesamtalen i listen over meldingssamtaler og deretter trykke på Varsler-knappenNo alt supplied for Image. Når Skjul varsler er på i iOS 15, vises Skjul varsler-symboletNo alt supplied for Image ved siden av samtalen på høyre side. I iOS 14 eller eldre vises et halvmånesymbolNo alt supplied for Image ved siden av samtalen.

Hvis du bruker skjuling av varsler, stoppes varslene for en spesifikk gruppesamtale, men ikke for alle meldingene på enheten din. Du mottar fortsatt alle andre meldinger og varsler. Finn ut mer om hvordan du administrerer varslene dine.