Lås opp iPhone med Apple Watch når du bruker munnbind eller solbriller

Når du har på deg munnbind eller solbriller og Apple Watch, kan du bare løfte iPhonen og se på den for å låse den opp. Finn ut hvordan du konfigurerer og bruker funksjonen.

Dette trenger du

Opplåsing av iPhone med Apple Watch krever disse enhetene:

ios-16-2-iphone-14-pro-series-8-watch-unlock-iphone-with-watch-hero
  • En iPhone som bruker Face ID (iPhone X eller nyere) og har iOS 14.5 eller nyere

• En Apple Watch Series 3 eller nyere med watchOS 7.4 eller nyere

Funksjonen har også disse kravene:

• Apple Watch må være sammenkoblet med iPhone.

• Wi-Fi og Bluetooth må være påslått på iPhone og Apple Watch. (Du trenger ikke å være koblet til et Wi-Fi-nettverk.)

• Apple Watch må ha en kode, og håndleddssensoren må være påslått.

• Du må ha Apple Watch på håndleddet, og den må være låst opp.

• Du må ha på deg et munnbind som dekker nese og munn, eller solbriller eller skibriller som dekker øynene.

Slik konfigurerer du Lås opp med Apple Watch

1. Åpne Innstillinger-appen på iPhone.

2. Trykk på Face ID og kode, og skriv inn koden din.

3. Bla ned til Lås opp med Apple Watch, og slå på funksjonen ved siden av navnet på klokken din. Hvis håndleddssensoren ikke er påslått for klokken din, blir du bedt om å slå den på.

ios-16-2-iphone-14-pro-settings-face-id-passcode-unlock-with-watch

Slik låser du opp iPhone med Apple Watch

1. Sørg for at du bruker munnbind, solbriller eller skibriller, at Apple Watch er på håndleddet ditt og at den er låst opp.

2. Vekk iPhonen ved å løfte den eller trykke på skjermen.

3. Se på iPhonen for å låse den opp. Deretter kan du sveipe opp fra bunnen av skjermen på iPhone for å begynne å bruke den.

Hvis du ikke låste opp iPhonen med vilje

Når Apple Watch låser opp iPhone, gir klokken en følbar tilbakemelding og viser et varsel. Hvis du ikke låste opp iPhonen med vilje, trykker du på Lås iPhone-knappen på Apple Watch-skjermen.

Neste gang du låser opp iPhone etter å ha trykket på denne knappen, krever iPhone at du skriver inn koden din.

Bruk Face ID mens du har på deg munnbind uten Apple Watch

Med iOS 15.4 og nyere kan du bruke Face ID mens du har på deg munnbind med iPhone 12 eller iPhone 13, uten å trenge en Apple Watch.

Denne iPhone 12- og iPhone 13-funksjonen kan brukes sammen med Lås opp med Apple Watch. Dette kan gjøre det enklere å låse opp iPhone mens du har på deg ting som dekker ansiktet ditt, for eksempel solbriller og munnbind.

Finn ut mer

• Finn ut hva du kan gjøre hvis Lås opp med Apple Watch ikke fungerer på iPhone 13.

• Lås opp med Apple Watch fungerer når klokken er på håndleddet ditt og er låst opp, og iPhonen er i nærheten. Funksjonen bruker ikke Face ID for å gjenkjenne eller autentisere identiteten din.

• Lås opp med Apple Watch kan kun brukes til å låse opp iPhone. Funksjonen verifiserer ikke identiteten din for bruk med Apple Pay, passord som er lagret i Nøkkelring, eller passordbeskyttede apper. Du kan fortsatt bruke disse funksjonene mens du har på deg munnbind, solbriller eller skibriller ved å skrive inn iPhone-koden din eller ved å bruke Apple Pay via Apple Watch.