Del eller eksporter et iMovie-prosjekt

Send filmen til venner og familie, eksporter den for å spille den av på andre enheter eller del den på sosiale medier.

Del eller eksporter iMovie-prosjektet på iPhone eller iPad

Send filmen via e-post eller tekstmelding, eksporter filmen for å se på en annen enhet, eller del filmen på internett. Hvis du vil redigere filmen etter at du har delt den, åpner du det lagrede prosjektet i iMovie, foretar endringene og deler den igjen når du er klar.

Send filmen via e-post eller tekstmelding

Du kan sende en ferdig film til andre i en e-post med Mail-appen eller i en tekstmelding med Meldinger-appen.

1. Fra Prosjekter-navigeringen trykker du på filmen du vil dele. Hvis du redigerer et prosjekt, trykker du på Ferdig øverst til venstre.

2. Trykk på Del-knappenDel-knappen og deretter på Meldinger eller Mail.

3. Fullfør meldingen eller e-posten som ble opprettet, og trykk deretter på Send.

Hvis filmen er for stor til å sendes, kan du redusere størrelsen på filmfilen. Avbryt den aktuelle meldingen eller e-postmeldingen, gå tilbake til delingsskjermen, trykk på Alternativer, og velg deretter en lavere oppløsning.

Eksporter filmen for å se den på en annen enhet

Hvis du vil se filmen på en annen Apple-enhet i nærheten, kan du bruke AirDrop for å overføre filen. Du kan også lagre filmen i Bilder-biblioteket.

1. Fra Prosjekter-navigeringen trykker du på filmen du vil dele. Hvis du redigerer et prosjekt, trykker du på Ferdig øverst til venstre.

2. Trykk på Del-knappen Del-knappen .

3. For å endre oppløsningen eller formatet til filmen trykker du på Alternativer, og deretter trykker du på Ferdig når du har angitt alternativene.

4. Velg hvor du vil eksportere filmen:

• For å bruke AirDrop trykker du på AirDrop, og deretter trykker du på profilbildet til brukeren øverst på skjermen. Alternativt kan du bruke AirDrop mellom dine egne Apple-enheter.

• For å eksportere filmen til Bilder-biblioteket trykker du på Arkiver video. Hvis du har iCloud-bilder aktivert, kan du få tilgang til videoen fra alle Apple-enheter som er logget på den samme iCloud-kontoen.

• Hvis du vil lagre filmen i iCloud Drive, til en mappe på enheten eller til en annen tredjeparts lagringstjeneste du har aktivert i Filer-appen, trykker du på Arkiver i Filer, velger en plassering og trykker på Arkiver.

Del filmen på internett

Lagre filmen i Bilder-biblioteket, og last den deretter opp til internett.

1. I prosjektnavigeringen i iMovie trykker du på prosjektet du vil dele. Deretter trykker du på Del-knappenDel-knappen.

2. Hvis du vil endre videoens oppløsning, trykker du på Valg under filmtittelen, og deretter velger du en oppløsning. 1080p er et godt valg for deling på internett.

• Lavere oppløsninger som 720p HD gir mindre filer som lastes opp til nettet raskere enn filmer med høyere oppløsning.

3. Trykk på Lagre video for å lagre filmen i Bilder-biblioteket på enheten.

4. Åpne en app som YouTube eller Facebook på enheten din, eller gå til nettstedet eller tjenesten du vil bruke. Deretter laster du opp videoen.

Del eller eksporter iMovie-prosjektet på Mac

Send filmen på e-post, legg den til i Bilder-biblioteket, eller klargjør filmen til deling på internett. Hvis du vil redigere filmen etter at du har delt den, åpner du det lagrede prosjektet i iMovie, foretar endringene og deler den igjen når du er klar.

Send filmen via e-post

Du kan sende filmen til andre med Mail-appen.

1. Fra Prosjekter-navigeringen velger du iMovie-prosjektet du vil sende, klikker på Mer-knappen, og deretter velger du Del prosjekt. Hvis du redigerer et prosjekt, klikker du på Del-knappen .

2. Klikk på E-post.

3. Klikk på Del. Hvis filmfilen overskrider den anbefalte grensen (vanligvis 10 MB), ser du en advarsel på delingsskjermen.

macos-imovie-10-2-del-e-post-advarsel

Klikk på Oppløsning-lokalmenyen og velg en oppløsning som reduserer filmfilen til en størrelse som de fleste e-posttjenere støtter

4. Klikk på Del. Når iMovie har eksportert filmen via e-post, får du en varsling.

5. Fullfør e-postmeldingen som ble opprettet, og klikk deretter på Send.

Legg til filmen i Bilder-biblioteket

Når du lagrer filmen som en fil, kan du legge til filmen i Bilder-biblioteket, lagre den i iCloud Drive eller lagre den på et annet sted. Hvis du vil sende filmen via e-post med en annen e-postklient eller en annen tjeneste, bør du også lagre filmen som en fil.

1. Fra Prosjekter-navigeringen velger du iMovie-prosjektet du vil sende, klikker på Mer-knappen, og deretter velger du Del prosjekt. Hvis du redigerer et prosjekt, klikker du på Del-knappen .

2. Klikk på Fil.

3. Klikk på Oppløsning-lokalmenyen og velg en størrelse for videoen. Standardoppløsningen er basert på innholdet i filmen. Ved å velge en lavere oppløsning får du en mindre fil som lastes opp til nettet raskere. Ved å velge en høyere oppløsning får du en større fil som er flott å se på en Mac eller en TV med høy oppløsning (HDTV) via Apple TV.

4. Velg et sted å lagre videofilen, og klikk deretter på Lagre.

5. Dra den eksporterte filmfilen til Bilder-appen for å legge til filmen i bildebiblioteket. Hvis du har iCloud-bilder aktivert, kan du få tilgang til videoen fra alle Apple-enheter som er logget på den samme iCloud-kontoen.

Del filmen på internett

iMovie gir optimaliserte innstillinger for deling til YouTube og Facebook. Denne spesielle innstillingen fungerer også godt for deling til andre nettsteder som Vimeo og Twitter.

1. Åpne prosjektet i iMovie og klikk på Del-knappenDel-knappen.

2. Klikk på YouTube og Facebook.

3. Velg et sted å lagre videofilen, og klikk deretter på Lagre.

4. I en nettleser går du til nettstedet der du vil dele videoen, og deretter laster du opp videofilen.