Del til YouTube, Facebook eller Vimeo fra Apple-videoapper

Finn ut hvordan du deler videoer laget med Clips, iMovie, Final Cut Pro eller Compressor.

Del til YouTube, Facebook eller Vimeo fra Clips

Følg denne fremgangsmåten for å dele fra Clips 3.0.1 eller nyere:

1. Hvis videoen du vil dele, ikke er åpen, trykker du på Prosjekter-knappenBildet mangler alternativ tekst øverst til venstre.

2. Trykk på Del-knappenBildet har ingen alternativ tekst. Hvis du vil endre prosjektets størrelsesforhold, retning eller andre avanserte alternativer, trykker du på Alternativer øverst på skjermen. Trykk på Ferdig for å ta i bruk de nye innstillingene.

3. Trykk på Lagre video for å lagre den endelige videoen i Bilder-biblioteket på enheten. Hvis du har iCloud-bilder aktivert, kan du også få tilgang til videoen fra de andre Apple-enhetene dine.

4. Åpne YouTube-, Facebook- eller Vimeo-appen på enheten din, logg på kontoen din, og last deretter opp videoen.

Del til YouTube, Facebook eller Vimeo fra iMovie

Følg fremgangsmåten nedenfor for å dele videoer du har laget med iMovie på iPhone, iPad eller Mac, til YouTube, Facebook eller Vimeo.

Del video fra iMovie på iPhone eller iPad

Følg denne fremgangsmåten for å dele fra iMovie 2.3.2 eller nyere:

1. I Prosjekter-utforskeren i iMovie trykker du på prosjektet du vil dele, og deretter trykker du på Del-knappenBildet har ingen alternativ tekst. Hvis du vil endre prosjektets størrelsesforhold, retning eller andre avanserte alternativer, trykker du på Alternativer øverst på skjermen. Trykk på Ferdig for å ta i bruk de nye innstillingene.

2. Trykk på Lagre video for å lagre den endelige videoen i Bilder-biblioteket på enheten. Hvis du har iCloud-bilder aktivert, kan du også få tilgang til videoen fra de andre Apple-enhetene dine.

3. Åpne YouTube-, Facebook- eller Vimeo-appen på enheten din, logg på kontoen din, og last deretter opp videoen.

Del video fra iMovie på Mac

Følg denne fremgangsmåten for å dele fra iMovie 10.2.2 eller nyere:

1. Når prosjektet er åpent i iMovie, klikker du på Del-knappenBildet har ingen alternativ tekst.

2. Klikk på YouTube og Facebook.

3. Klikk på Oppløsning-lokalmenyen og velg en størrelse for videoen.

4. Velg et sted å lagre videofilen, og klikk deretter på Lagre.

5. Logg på YouTube-, Facebook- eller Vimeo-kontoen din i Safari eller en annen nettleser, og last opp videofilen.

Del på YouTube, Facebook eller Vimeo fra Final Cut Pro på Mac

Følg denne fremgangsmåten for å dele fra Final Cut Pro versjon 10.5.1 eller nyere for Mac:

1. Velg prosjektet ditt i Final Cut Pro-utforskeren, klikk på Del-knappenBildet har ingen alternativ tekst, og velg YouTube og Facebook. Eller velg Fil > Del > YouTube og Facebook.*

2. Klikk på Info i Del-vinduet for å endre navnet på klippet, beskrivelsen eller annet. Klikk på Innstillinger for å velge innstillinger for oppløsning, komprimering og undertekster.

3. Klikk på Neste, velg en plassering der du vil lagre videofilen, og klikk deretter på Lagre.

4. Logg på YouTube-, Facebook- eller Vimeo-kontoen din i Safari eller en annen nettleser, og last opp videofilen. Du kan også bruke Vimeo for macOS-appen fra Mac App Store for å laste opp videoen til Vimeo.

* Du kan legge til delingsmålet YouTube og Facebook hvis du ikke ser det. Velg Fil > Del > Legg til mål, og dra YouTube og Facebook-målet fra området på høyre side til Mål-listen på venstre side, eller dobbeltklikk på et mål på høyre side. Finn ut mer om å opprette delingsmål.

Del på YouTube, Facebook eller Vimeo fra Final Cut Pro for iPad

For et SDR Final Cut Pro for iPad-prosjekt eller et hvilket som helst prosjekt du vil laste opp til sosiale plattformer som Facebook, Instagram og TikTok, velger du Sosiale plattformer-alternativet på Forhåndsinnstillinger-lokalmenyen når du deler videoen. Når du velger Sosiale plattformer-alternativet, blir videoen eksportert med H.264-kodeken for å oppnå mindre filer og kompatibilitet med flest mulig enheter.

For HDR-prosjekter du vil laste opp til YouTube eller Vimeo, velger du Standard-alternativet på Forhåndsinnstillinger-lokalmenyen.

Finn ut mer om å dele Final Cut Pro for iPad-prosjekter

Del til YouTube, Facebook eller Vimeo fra Compressor

Følg denne fremgangsmåten for å dele fra Compressor 4.5.1 eller nyere:

1. Klikk på Legg til fil i gruppeområdet i Compressor, velg kildefilen du vil dele, og klikk på Legg til.

2. Velg YouTube og Facebook i innstillingsvinduet som åpnes, velg en plassering for den omkodede filen, og klikk på OK.

3. Hvis kildefilen allerede er i gruppeområdet, kan du dra YouTube og Facebook fra Innebygd-delen i Innstillinger-fanen til kildefilen i gruppen.

4. Klikk på Start batch (Behandle gruppe).

5. Logg på YouTube-, Facebook- eller Vimeo-kontoen din i Safari eller en annen nettleser, og last opp videofilen.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.