Gjenoppbygge Spotlight-indeksen på Macen

Hvis du får uventede resultater når du søker på Macen, kan det hjelpe å gjenoppbygge Spotlight-indeksen.

Før du gjenoppbygger Spotlight-indeksen

Gjenoppbygg Spotlight-indeksen

Følg trinnene for macOS-versjonen du bruker.

macOS Ventura eller nyere

1. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger.

2. Klikk på Siri og Spotlight i sidepanelet, og rull deretter ned og klikk på Spotlight-personvern til høyre.

3. Dra en disk eller en mappe som du ønsker å indeksere, til listen over plasseringer som Spotlight er forhindret fra å søke i. Eller klikk på legg til-knappen (+) og velg disken eller mappen for å legge den til.*

Folder named Documents dragged into the Spotlight Privacy window
  4. Velg disken eller mappen du nettopp la til, fra den samme listen med plasseringer. Deretter klikker du på fjern-knappen (-) for å fjerne den fra listen.

5. Klikk på Ferdig, og lukk deretter Systeminnstillinger. Da vil Spotlight reindeksere innholdet i disken eller mappen. Dette kan ta litt tid, avhengig av mengden informasjon som indekseres.

Eldre versjoner av macOS

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk deretter på Spotlight.

2. Klikk på Personvern-fanen.

3. Mappe med navnet Dokumenter dratt inn i Spotlight-personvern-fanen

Folder named Documents dragged into the Spotlight Privacy tab
  4. Velg disken eller mappen du nettopp la til, fra den samme listen med plasseringer. Deretter klikker du på fjern-knappen (-) for å fjerne den fra listen.

5. Avslutt Systemvalg. Da vil Spotlight reindeksere innholdet i disken eller mappen. Dette kan ta litt tid, avhengig av mengden informasjon som indekseres.

* Du kan bare legge til et objekt hvis du har eierrettigheter for det aktuelle objektet. For å lære mer om rettigheter velger du Hjelp fra menylinjen i Finder og søker etter «rettigheter.»