Bruk Wi-Fi 6E-nettverk med Apple-enheter

Wi-Fi 6E bruker det trådløse 6 GHz-båndet for å muliggjøre raskere og mer pålitelige trådløse tilkoblinger på støttede enheter. Slik får du den beste trådløse ytelsen når du bruker Wi-Fi 6E med en Apple-enhet.

Dette trenger du for å bruke Wi-Fi 6E

For å koble til et Wi-Fi 6E-nettverk, trenger du en av disse Apple-enhetene:

• MacBook Air (15-tommers, M3, 2024)

• MacBook Air (13-tommers, M3, 2024)

• iMac (24-tommers, 2023)

• MacBook Pro (14-tommers, november 2023) eller MacBook Pro (16-tommers, november 2023)

• MacBook Pro (14-tommers, 2023) eller MacBook Pro (16-tommers, 2023)

• Mac mini (2023)

• Mac Studio (2023)

• Mac Pro (2023)

• iPhone 15 Pro eller iPhone 15 Pro Max

• 11-tommers iPad Pro (4. generasjon) eller 12,9-tommers iPad Pro (6. generasjon)

For å opprette et Wi-Fi 6E-nettverk trenger du en Wi-Fi-ruter eller tilgangspunkt som støtter Wi-Fi 6E og som også har 2,4 GHz- eller 5 GHz-båndene aktivert, fortrinnsvis ved å bruke et enkelt nettverksnavn (SSID) på tvers av alle bånd.

Om Wi-Fi 6E-nettverk som har begrenset kompatibilitet

For best ytelse med Apple-enheter bør Wi-Fi-ruteren som leverer nettverket bruke ett enkelt nettverksnavn på tvers av alle de trådløse båndene sine: 2,4 GHz-båndet, 5 GHz-båndet og 6 GHz-båndet til Wi-Fi 6E-nettverket.

Hvis ruteren ikke bruker samme navn for alle bånd, identifiserer enheten at nettverket har begrenset kompatibilitet. Den finner deretter navnet på det tilsvarende 5 GHz-nettverket og spør om du ønsker å koble til det for bedre kompatibilitet.

• Hvis du velger OK eller Koble til, kobles enheten til 5 GHz-nettverket uten at du får fordelene med Wi-Fi 6E.

• Hvis du velger Ikke nå, fortsetter enheten å bruke Wi-Fi 6E-nettverket, men den generelle opplevelsen med enkelte aktiviteter over nettverket blir kanskje ikke som forventet.

Varsel: Vil du også bli med i «Wi-Fi-5G»?

iPad

Bildet har ingen alternativ tekst

Mac

Hvis du administrerer Wi-Fi-ruteren, kan du bruke konfigurasjonsnettsiden eller -appen til å redigere navnet på hvert enkelt bånd, slik at alle båndene har samme navn. Enheten din kan deretter koble til Wi-Fi 6E-nettverket igjen med full kompatibilitet. For mer informasjon om nettverksnavn og andre innstillinger, se Anbefalte innstillinger for Wi-Fi-rutere og -tilgangspunkter.

Slik slår du av Wi-Fi 6E-modus på enheten

For Wi-Fi 6E-nettverk som bruker et enkelt nettverksnavn som anbefalt, hvis du opplever andre problemer med bruken av nettverket, kan du slå av Wi-Fi 6E-modus når du er koblet til det nettverket. Enheten slutter da å bruke nettverkets 6 GHz-bånd. Bruk av Wi-Fi 6E på andre nettverk påvirkes ikke.

Mac

1. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger, og klikk på Wi-Fi.

2. Klikk på Detaljer-knappen ved siden av navnet på Wi-Fi 6E-nettverket du er koblet til.

3. På lokalmenyen ved siden av Wi-Fi 6E-modus velger du Av.

iPad

1. Gå til Innstillinger > Wi-Fi.

2. Trykk på navnet på Wi-Fi 6E-nettverket du er koblet til.

3. Trykk på Wi-Fi 6E-modus, og trykk deretter på Av.

Wi-Fi 6E er ikke tilgjengelig i Kina, fastlandet. Wi-Fi 6E i Japan krever iOS 16.2 eller nyere, eller macOS 13.2 eller nyere.