Bruk Dybde-appen på Apple Watch Ultra

Finn ut hvordan du bruker Dybde-appen på Apple Watch Ultra under undervannsaktiviteter for å måle vanntemperatur, tid under vann og dybde ned til 40 meter.

For rekreasjonsaktiviteter under vann, som snorkling, undervannssvømming i basseng og fridykking på grunt vann, kan Dybde-appen vise varighet, dybde, vanntemperatur og den maksimale dybden for undervannsøkten.

Undervannsaktiviteter innebærer risiko. Dybde-appen er ikke en dykkedatamaskin og gir ikke informasjon om dekompresjonsstopp, gassanalyse eller annen funksjonalitet for sportsdykking. Hvis du bruker Apple Watch Ultra der feil på enheten kan føre til død, personskade eller alvorlig miljøskade, må du alltid bruke en sekundær dybdemåler og tidtaker/klokke. Før du dykker, må du forsikre deg om at Apple Watch Ultra er fri for sprekker og andre skader.

Åpne Dybde-appen

Dybde-appen kan åpnes automatisk når Apple Watch Ultra er nedsenket, eller du kan starte en økt manuelt ved å åpne appen eller trykke på handlingsknappen hvis du har tilpasset den slik at den starter en dykkeøkt.

Du kan velge om Dybde-appen skal åpnes automatisk når du konfigurerer Apple Watch Ultra. Slik endrer du dette senere:

1. Åpne Innstillinger på Apple Watch Ultra.

2. Trykk på Generelt og deretter på Åpne automatisk.

3. Se under Når under vann og velg et alternativ. Hvis du velger Av, forblir klokken på urskiven, og komplikasjoner, som dybde og vanntemperatur, oppdateres ikke. Hvis du velger Valgt app, åpnes den undervannskompatible appen du velger automatisk når klokken er under vann. Hvis du velger Bli på urskiven, forblir klokken på urskiven og komplikasjonene fortsetter å oppdateres.

Du kan også endre måleenhetene som brukes i Dybde-appen:

1. Åpne Innstillinger på Apple Watch Ultra.

2. Trykk på Dybde.

3. Velg fot eller meter for dybde, og Fahrenheit eller Celsius for temperatur.

watchos-9-apple-watch-ultra-innstillinger-dybde-fot-valgt

Start og avslutt en økt med Dybde-appen

Dybde-appen åpnes og starter en økt når Apple Watch Ultra er nedsenket til en dybde på 1 meter eller mer. Hvis du ikke har angitt at appen skal åpnes automatisk, trykker du på Dybde-appen, eller på handlingsknappen hvis du har konfigurert den til å åpne Dybde-appen, for å starte en økt.

Når Dybde-appen åpnes, slås Vannlås Hvis du vil registrere en treningsøkt, for eksempel en svømmetur i åpent vann, åpner du treningsappen og starter treningsøkten før du senker Apple Watch Ultra ned i vannet.

Når du er ferdig, trykker du på og holder inne Digital Crown for å slå av Vannlås og avslutte økten. Skjermen låses opp, og en rekke toner spilles av for å fjerne alt vann som er igjen i klokkens høyttaler.

Apple Watch Ultra overholder EN13319. Dybde-appen fungerer ned til en maksimal dybde på 40 meter. Hvis du går dypere enn denne dybden, blir skjermen gul, og noen funksjoner på Apple Watch Ultra kan slutte å fungere eller kan fungere sporadisk. Dybdesensoren på Apple Watch Ultra har en feilmargin på én meter.

Finn ut mer om dykking med Apple Watch Ultra

• Ved sportsdykking må du alltid følge alle retningslinjer knyttet til sertifiseringene og opplæringen du har mottatt. Bruk alltid en sekundær dybdemåler og tidtaker/klokke samt dekompresjonstabeller.

• Magneter i alle Apple Watch-modeller kan påvirke nøyaktigheten til eksterne kompass. Hvis du bruker et annet kompass under aktiviteter som dykking, fotturer eller navigering, må du holde det atskilt fra Apple Watch når du leser det eksterne kompasset.

• Apple Watch Ultra skal bare brukes av trente dykkere for fritidsdykk ned til maksimum 40 meter. Følg alltid sikkerhetsprosedyrene for dykking, og dykk aldri alene. Kontroller funksjonaliteten regelmessig mens du dykker. Stig trygt opp hvis du ser en åpenbar funksjonsfeil. Det er alltid en risiko for dykkersyke/trykkfallsyke når man dykker. Søk øyeblikkelig medisinsk behandling hvis du mistenker dykkersyke.

• Apple Watch Ultra og dybdesensoren er kompatible med tredjepartsapper som kan fungere som dykkecomputer for sportsdykking ned til 40 meter. For å redusere risikoen for alvorlige skader eller dødsfall må du lese og følge alle instruksjoner og advarsler fra tredjepartsapper du bruker.

• Når du kommer opp etter et dykk, viser dykkesammendraget i Dybde-appen hvor lang tid du tilbrakte under vann, den maksimale dybden og den høyeste og laveste temperaturen du opplevde. Når du lukker dette sammendraget i Dybde-appen, kan du se dataene for vanntemperatur og dybde i Helse-appen, men ikke de andre beregningene.

• Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Mål temperaturen under vann, varighet og dybde med Apple Watch Ultra i brukerhåndboken for Apple Watch Ultra.

• Hvis du vil sjekke om dybdemåleren og forseglingene på Apple Watch Ultra fungerer som de skal, kan du be Apple om en dybde- og vannforseglingstest.