Om Liquid Retina XDR-skjermen på iPad Pro

Finn ut hvordan du får mest mulig ut av Liquid Retina XDR-skjermen på 12,9-tommers iPad Pro (5. og 6. generasjon).

No alt supplied for Image

Liquid Retina XDR-skjermen på iPad Pro ble utviklet av Apple for å oppfylle de høye standardene våre. Denne skjermen har Extreme Dynamic Range med høy kontrast og høy lysstyrke. ProMotion og True Tone-skjermteknologier gir en responsiv og naturlig seeropplevelse. Med ultralav refleksjon kan du fokusere på innholdet – selv i lyse omgivelser. Et bredt fargespekter gir rike og levende farger. Alle skjermene kalibreres nøye i fabrikken, og sammen med fargebehandlingen som er innebygd i iPadOS, sørger Liquid Retina XDR-skjermen for en optimal seeropplevelse.

HDR (Utvidet dynamisk område)

Liquid Retina XDR-skjermen er ideell for HDR-innhold (High Dynamic Range). Videoer ser imponerende ut, og bilder blir mer levende enn noen gang – med enda mer virkelighetstro detaljer. Denne skjermen gir ekstremt lyse uthevinger sammen med de subtile detaljene i de mørkeste delene av et bilde fra HDR-videoformater, som for eksempel Dolby Vision, HDR10 eller HLG.

Skjermteknologi

Liquid Retina XDR-skjermen på 12,9 tommer har et IPS LCD-panel som støtter en oppløsning på 2732 x 2048 piksler for totalt 5,6 millioner piksler med 264 piksler per tomme. For å oppnå Extreme Dynamic Range krevdes det en helt ny skjermarkitektur på iPad Pro. Det helt nye belysningssystemet med todimensjonale mini-LED-lys med individuelt kontrollerte lokale dimmesoner var det beste valget for å levere den ekstremt høye lysstyrken og kontrastforholdet i fullskjerm, og fargenøyaktighet utenfor aksen, som kreative fagfolk er avhengige av for arbeidsflytene sine.

Liquid Retina XDR-skjermen har støtte for lysstyrke på opptil 1000 nit i fullskjerm. Den har også støtte for lysstyrke for opptil 1600 nit for fremhevinger i opptil 40 prosent av skjermområdet når resten av bildet er svart eller med lysstyrke på opptil 600 nit.

I motsetning til den forrige designen, som tar lys fra den ene kanten av skjermen og fordeler det jevnt over hele bakgrunnen, bruker Liquid Retina XDR-skjermen over 10 000 spesialdesignede mini-LED-lys fordelt jevnt over hele bakgrunnen på skjermen, noe som gir høyere LED-tetthet enn noen annen skjerm av sitt slag. Disse mini-LED-lysene er gruppert i over 2500 individuelt kontrollerte lokale dimmesoner. Dette gir utrolig dype svartnivåer rett ved siden av lyse bildeområder, med et kontrastforhold på 1 000 000 til 1.

Liquid Retina XDR-skjermen forbedrer kompromissene fra typiske lokale dimmesystemer, der den ekstreme lysstyrken til LED-lys kan forårsake en liten bloom-effekt fordi LED-sonene er større enn LCD-pikslene. Denne skjermen er designet for å levere skarpe bilder i forgrunnen på skjermen med den utrolig lille og tilpassede mini-LED-designen, bransjeledende mini-LED-tetthet, et stort antall individuelt kontrollerte lokale dimmesoner og tilpassede optiske filmer som former lyset samtidig som de opprettholder bildekvalitet og ekstrem lysstyrke og kontrast.

I tillegg kjører tilpassede algoritmer på den avanserte skjermmotoren til M1-chipen, der de på pikselnivå kontrollerer mini-LED-lysene og LCD-lagene på skjermen hver for seg – og i praksis behandler dem som to forskjellige skjermer. Disse proprietære algoritmene koordinerer mini-LED-lysene og LCD-lagene på tvers av overganger for å levere den optimale visuelle opplevelsen. Overgangsegenskaper for lokale dimmesoner, som en liten uskarphet eller fargeforandring ved bevegelse mot svart bakgrunner, er normal oppførsel.

Liquid Retina XDR-skjermen leverer stort fargerom (P3). Fargespekteret fra P3-primærfargene er større enn sRGB, noe som gir rikere og mer mettede farger, spesielt med visse røde, gule og grønne farger. Resultatet er rike og sterke farger som også brukes i den digitale kinobransjen. Alle Liquid Retina XDR-skjermer kalibreres også i fabrikken for farge, lysstyrke, gamma og hvitpunkt for å gi en konsekvent visuell opplevelse.

ProMotion-teknologien justerer automatisk oppdateringsfrekvensen på skjermen opptil 120 Hz (dobbelt så mye som frekvensen for typiske LCD-skjermer) til den optimale frekvensen for innholdet. Resultatet er svært jevne bevegelser og utrolig respons på skjermen, enten du bruker fingeren eller Apple Pencil. True Tone-teknologien justerer hvitbalansen på skjermen subtilt for å matche fargetemperaturen på lyset rundt deg, slik at bildene på skjermen ser like naturlige ut som på en utskrevet side. Dekkglasset på Liquid Retina XDR-skjermen har en refleks på aksen på 1,8 prosent takket være et tilpasset antireflekterende belegg. Som et resultat leverer iPad Pro bransjeledende refleksjon for en mer komfortabel seeropplevelse både innendørs og utendørs.

Få mest mulig ut av Liquid Retina XDR-skjermen

Dette kan du også gjøre for å få maksimalt ut av Liquid Retina XDR-skjermen:

• Oppdater iPad til den nyeste versjonen av iPadOS. Du blir bedt om å oppdatere når en ny oppdatering er tilgjengelig. Du kan også se etter oppdateringer i Innstillinger > Generelt > Oppdatering.

• Bruk Autolysstyrke til å justere lysstyrken på skjermen automatisk basert på omgivelsesbelysningen. Denne innstillingen er på som standard. For å sjekke denne innstillingen går du til Innstillinger > Tilgjengelighet > Skjerm og tekststørrelse, og deretter blar du ned og slår på Autolysstyrke.

• Konfigurer iPad til å slå av skjermen når du ikke bruker den. Vi anbefaler at du velger et kort tidsrom. For å justere innstillingen går du til Innstillinger > Skjerm og lysstyrke > Autolås.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.