Hvis GarageBand ikke fungerer på Mac

Finn ut hva du kan gjøre hvis GarageBand på Mac ikke åpnes, hvis du ikke kan spille av eller ta opp i et prosjekt, eller hvis du har et annet problem.

Prøv disse trinnene i oppført rekkefølge

Etter at du har prøvd hvert trinn nedenfor, tester du GarageBand igjen for å se om problemet er løst.

Start Macen på nytt

Velg Omstart fra Apple-menyen .

Oppdater GarageBand

Velg Apple-menyen  > App Store og klikk på Oppdateringer i verktøylinjen. Hvis en GarageBand-oppdatering er tilgjengelig, klikker du på Oppdater-knappen for å laste den ned og installere den.

Kontroller enhets- eller programvarekompatibilitet

Hvis du bruker et eksternt lydgrensesnitt, et MIDI-grensesnitt, et lagringssystem, en kontrollflate eller et programtillegg som ikke er laget av Apple, må du sørge for at dette er kompatibelt med den nyeste versjonen av GarageBand. Kontakt produsenten for kundestøtte. Hvis en oppdatering er tilgjengelig, følger du produsentens instruksjoner for å oppdatere enheten eller programvaren.

Bruk innebygd lyd med GarageBand

Hvis du bruker et eksternt lydgrensesnitt, kan du prøve å bruke den innebygde lyden på Macen i stedet for grensesnittet.

1. Koble det eksterne lydgrensesnittet fra Macen.

2. Åpne GarageBand og velg GarageBand > Valg > Lyd/MIDI.

elcap-garage-band-valg-audio-units-deaktiver
  3. Velg Innebygd utgang fra Ut-enhet-lokalmenyen.

4. Velg Innebygd mikrofon (eller Innebygd inngang, avhengig av datamaskinen du bruker) fra Inn-enhet-lokalmenyen.

5. Åpne og spill av et prosjekt som har hatt problemer.

Hvis prosjektet åpnes og spilles av som det skal, må du kanskje oppdatere eller få service på lydgrensesnittet. Kontakt produsenten for å få hjelp.

Åpne GarageBand uten lydinngang og -utgang

1. Åpne GarageBand, og trykk umiddelbart på og hold nede Kontroll-tasten før et prosjekt åpnes.

2. I varselet klikker du på Ikke start.

elcap-garage-band-core-audio-driver-oppstart

Hvis GarageBand åpnes, kan det indikere følgende:

• Du må kanskje oppdatere eller få service på det eksterne lydgrensesnittet. Kontakt produsenten for å få hjelp.

• Et Audio Unit-programtillegg kan være skadet, eller det er kanskje ikke kompatibelt med din versjon av GarageBand. Du kan prøve å deaktivere programtillegg for å feilsøke problemet.

Deaktiver Audio Unit-programtillegg

Hvis du bruker Audio Unit-programtillegg, kan du prøve å deaktivere dem. Skadede eller inkompatible Audio Unit-programtillegg kan skape uventet oppførsel i GarageBand.

Slik deaktiverer du Audio Unit-programtillegg:

1. Åpne et prosjekt i GarageBand.

2. Gå til GarageBand > Valg > Lyd/MIDI og opphev valget av Audio Units.

3. Spill av et prosjekt som har hatt problemer.

Hvis prosjektet åpnes og spilles av som det skal, kan et programtillegg du bruker i prosjektet, være skadet eller inkompatibelt med din versjon av GarageBand. Ta kontakt med produsenten av programtillegget for kundestøtte.

Test med et nytt prosjekt

Du kan opprette et nytt prosjekt og teste for å sjekke om problemet er med prosjektet ditt eller med GarageBand-appen.

1. Hvis GarageBand er åpent, avslutter du det.

2. Åpne GarageBand og velg Fil > Ny.

3. Velg Tomt prosjekt i Nytt prosjekt-vinduet.

4. Legg til lydfiler eller Apple Loops i det nye prosjektet.

5. Prøv å gjenskape problemet du opplevde. Hvis for eksempel prosjektet du har et problem med, bruker et bestemt programtillegg fra tredjepart, kan du legge dette til i testprosjektet. Hvis problemet dukker opp igjen, kan programtillegget være skadet eller utdatert.

Test GarageBand med en ny brukerkonto

Opprett en annen brukerkonto på Macen, og prøv å gjenskape problemet i den nye brukerkontoen. Hvis problemet ikke oppstår i den nye brukerkontoen, kan det være innstillinger i den opprinnelige kontoen som forårsaker problemet.

Tilbakestill GarageBand-valg

Tilbakestilling av valg påvirker ikke prosjektfiler, forhåndsinnstillinger eller oppdateringer. Du mister derimot eventuelle tilpassede valg du har angitt.

1. Velg GarageBand > Valg, og merk deg eventuelle spesifikke innstillinger du har valgt.

2. Lukk GarageBand.

3. Velg Verktøy fra Gå-menyen i Finder.

4. Åpne Terminal.

5. Kopier denne kommandoen, lim den inn i Terminal og trykk på Retur:defaults delete com.apple.garageband10

6. Hvis du har oppdatert fra en tidligere versjon av GarageBand, kopierer du også denne kommandoen, limer den inn i Terminal og trykker på Returdefaults delete com.apple.garageband

7. Start datamaskinen på nytt.

Når Macen har startet på nytt, åpner du GarageBand og prøver å gjenskape problemet du opplevde. Hvis problemet ikke lenger oppstår, åpner du GarageBand-valgene og angir de tilpassede innstillingene dine på nytt.

Fungerer det fremdeles ikke?

Kontakt Apple-kundestøtte.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.