Rediger HDR-video tatt opp på en iPhone eller iPad

Du kan bruke Apple-apper som Clips, iMovie og Final Cut Pro til å redigere og dele videoer i Dolby Vision HDR (utvidet dynamisk område) som er spilt inn med bestemte iPhone- og iPad-modeller.

iPhone 12, iPhone 13 og visse iPad-modeller kan ta opp video i Dolby Vision HDR. Hvis du vil kontrollere om enheten er satt til å ta opp HDR-video, går du til Innstillinger > Kamera > Ta opp video og påser at HDR-video er slått på.

Hvis du vil sjekke om enheten støtter opptak eller avspilling av HDR-video (eller begge deler), må du identifisere iPhone- eller iPad-modellen, og deretter sjekke spesifikasjonene for den.

Finn ut mer om avspilling og opptak av HDR-video på iPhone og iPad

Rediger HDR-video med Clips på iPhone og iPad

Med Clips-appen kan du opprette et nytt prosjekt og ta opp HDR-video direkte i appen. Eventuelt kan du importere et HDR-videoklipp tatt opp med enheten.

Finn ut hvordan du bruker Clips-appen

Rediger HDR-video med iMovie på iPhone eller iPad

I iMovie for iOS og iPadOS kan du legge til HDR-video tatt opp med enheten i iMovie-prosjekter. Når du deler filmen, trykker du på Alternativer og slår på HDR for å eksportere filmen i HDR. Hvis du vil dele en SDR-versjon (standard dynamisk område) av filmen, slår du av HDR.

Finn ut hvordan du bruker iMovie på iPhone

Finn ut hvordan du bruker iMovie på iPad

Rediger HDR-video med iMovie på Mac

I iMovie versjon 10.2 eller nyere på Mac kan du importere HDR-video til iMovie-prosjekter. For HDR-video som er importert i en tidligere versjon av iMovie, må du importere den på nytt for at den skal vises riktig. Du kan dele fra iMovie i SDR.

Hvis du vil dele et iMovie for macOS-prosjekt i HDR, må du eksportere iMovie-prosjektet til Final Cut Pro, og deretter dele det via Final Cut Pro. Når du sender en film til Final Cut Pro, blir prosjektfilen og mediene som brukes i prosjektet kopiert til Final Cut Pro-biblioteket. Først må du sørge for at Final Cut Pro eller Final Cut Pro-prøveversjonen er installert på Macen. Deretter åpner du iMovie og velger Fil > Send film til Final Cut Pro. For å dele prosjektet ditt fra Final Cut Pro følger du fremgangsmåten i Final Cut Pro-delen nedenfor.

Finn ut mer om sending av iMovie-prosjekter til Final Cut Pro

Rediger HDR-video med Final Cut Pro på Mac

1. Lag et nytt Final Cut Pro-bibliotek og sett fargebehandlingen for biblioteket til Wide Gamut HDR (HDR med bredt fargeomfang).

2. Importer HDR-video tatt opp med iPhone. Du kan importere HDR-video direkte fra iPhone eller fra Bilder-appen.

3. Lag et nytt prosjekt og angi fargeområdet for prosjektet til Wide Gamut HDR - Rec. 2020 HLG (HDR med bredt fargeomfang – Rec. 2020 HLG).

4. Rediger prosjektet.

5. For å få best mulig kvalitet, eksporterer du en HLG-masterfil eller deler til Apple-enheter med videokodeken satt til HEVC 10-bit.

Del et HDR-prosjekt fra Final Cut Pro til YouTube

Hvis du vil laste opp en HDR-versjon av prosjektet til YouTube, må du eksportere en HLG-masterfil eller dele til Apple-enheter, og deretter laste opp videofilen til YouTube med en nettleser, f.eks. Safari.