Slå oppstartslyden på Macen på eller av

Bruk Lyd-innstillinger for å slå oppstartslyden (kimelyden) på eller av.

Avhengig av hvilken Mac og macOS-versjon du bruker, kan du høre en oppstartslyd kort tid etter at du har trykket på Av/på-knappen for å slå på Macen. Med macOS Big Sur 11 eller nyerekan du bestemme om Macen skal spille av denne lyden.

macOS Ventura eller nyere

1. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger.

2. Klikk på Lyd i sidepanelet.

3. Slå «Spill av lyd ved oppstart» på eller av.

macOS Monterey eller macOS Big Sur

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg.

2. Klikk på Lyd.

3. I Lydeffekter-panelet bruker du innstillingen «Spill av lyd ved oppstart» for å slå oppstartslyden på eller av.

Tidligere versjoner av macOS

Tidligere versjoner av macOS har ikke noen innstilling for å bestemme om Macen skal spille av en lyd ved oppstart.