Hvis en app ønsker å koble til enheter på det lokale nettverket ditt

Finn ut mer om personvernkontroller for lokale nettverk på iPhone og iPad.

I iOS 14 eller nyere og iPadOS 14 eller nyere må alle apper som ønsker å samhandle med enheter på nettverket ditt, be om tillatelse den første gangen de prøver å navigere på det lokale nettverket.

Apputvikleren kan tilpasse meldingen for å forklare hvorfor appen ønsker tilgang. For eksempel ønsker kanskje spill å finne og koble til andre spillere på samme nettverk. Og en strømmeapp ser kanskje etter en tilkoblet skjerm.

Apper med tilgang til det lokale nettverket kan samle inn informasjon om enheter i nærheten for å finne ut hvilke nettverk du kobler til og når. Denne informasjonen kan brukes til å opprette en profil for deg.

• Trykk på Tillat for å gi appen tilgang til det lokale nettverket.

• Hvis du ikke vil gi tilgang, eller hvis du ikke er sikker på hvorfor appen trenger tilgang, kan du trykke på Ikke tillat. Appen kan fortsatt bruke internett eller samhandle med det lokale nettverket ved hjelp av systemtjenester, som AirPrint, AirPlay, AirDrop eller HomeKit.

En app ber om tillatelse til å finne og koble til enheter på det lokale nettverket ditt.

Du kan når som helst gi appen tilgang til eller tilbakekalle tilgangen til det lokale nettverket: I Innstillinger går du til Personvern og sikkerhet* > Lokalt nettverk for å se en liste over alle appene som har bedt om tilgang.

Hvis du er bekymret for hvorfor en app vil ha tilgang til det lokale nettverket eller hvordan tilgangen brukes, kan du også kontakte apputvikleren for å få mer informasjon.

*I tidligere versjoner av iOS og iPadOS heter denne innstillingen «Personvern».

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.