Om Personvernrapport for apper

Finn ut hvordan Personvernrapport for apper gir innsyn i hvordan apper bruker personverntillatelsene du har gitt dem samt nettverksaktiviteten deres.

Hva er Personvernrapport for apper?

I iOS 15.2 og nyere og iPadOS 15.2 og nyere kan du slå på Personvernrapport for apper for å se opplysninger om hvor ofte apper bruker dataene dine – for eksempel sted, mikrofon med mer. Du kan også se informasjon om nettverksaktiviteten til hver enkelt app og nettverksaktivitet for nettsteder samt nettdomenene som alle apper kontakter oftest. Sammen med personvernmerking gir Personvernrapport for app deg et mer komplett bilde av hvordan appene du bruker, behandler dataene dine.

Slå på Personvernrapport for apper

1. Trykk på Personvern og sikkerhet i Innstillinger.

2. Bla ned og trykk på Personvernrapport for apper.

3. Trykk på Slå på Personvernrapport for apper.

Personvernrapport for apper begynner å samle inn informasjon etter at du slår det på, så det kan ta litt tid før noen opplysninger vises. Du vil se mer informasjon etter hvert som du fortsetter å bruke apper på enheten din. Dataene i Personvernrapport for apper krypteres og lagres bare på enheten din.

Du kan slå av Personvernrapport for apper når som helst i Innstillinger > Personvern og sikkerhet > Personvernrapport for apper. Når du gjør det, slettes også rapportdataene fra enheten.

Hva inneholder Personvernrapport for apper?

Personvernrapport for apper inneholder informasjon om følgende:

Tilgang til data og sensorer

Tilgang til data og sensorer viser hvor mange ganger og når en app har brukt tilgang til personvernsensitive data eller enhetssensorer i løpet av de siste sju dagene. Dette kan omfatte opplysninger om en apps tilgang til Sted, Bilder, Kamera, Mikrofon, Kontakter med mer. Du kan trykke på hver app og datatype for å finne ut mer.

Apple-apper bruker data fra Kontakter på ulike måter på enheten din for å levere funksjoner. Apple TV, Apple Music, Apple Podcasts, Fitness og Apple Books bruker Meg-kortet fra Kontakter til å vise profilbildet i appene. Notater, Påminnelser og Meldinger tilpasser opplevelsen på hver enhet med navn fra Kontakter. Kamera og Bilder bruker Kontakter til å identifisere personer på bilder til album, Minner og andre funksjoner som er personlig tilpasset på enheten din. Fitness og Helse bruker Kontakter til å legge til rette for deling. Kalender bruker Kontakter til å vise fødselsdager. Safari bruker kontakter for å tilby å automatisk fylle ut skjemaer. I disse tilfellene blir navn og bilder for kontakte værende på enheten og sendes ikke til Apple.

ios-17-iphone-14-pro-settings-privacy-app-privacy-report

Nettverksaktivitet

Personvernrapport for apper inneholder informasjon om domener som har blitt kontaktet av enten apper du har brukt eller nettsteder du har besøkt i disse appene. Et domene er navnet på et nettsted som gjør det mulig å finne det på internett. Denne informasjonen gir også innsyn i domener som kanskje samler inn data om deg i ulike apper og nettsteder.

• Nettverksaktivitet for apper viser domener som har blitt kontaktet enten direkte eller fra innhold i en app i løpet av de siste sju dagene. Domener som har blitt kontaktet fra innhold kan omfatte ting som å trykke på en artikkel i nyhetsfeeden i en app for sosiale medier eller å spille av en video som er innebygd i en app.

• Nettverksaktivitet for nettsteder viser domener som har blitt kontaktet av nettsteder du har besøkt i apper i løpet av de siste sju dagene.

• Mest kontaktede domener lister opp nettdomenene som oftest er kontaktet av alle appene dine, enten direkte eller fra innhold i appen, i løpet av de siste sju dagene.

ios-17-iphone-14-pro-settings-privacy-app-privacy-report-details

Personvernrapport for apper inneholder ikke nettverksaktivitet fra private nettleserøkter i nettleserapper. Nettverksaktivitet og nettsteder besøkt i apper som ikke er nettlesere, og som har private moduser vises i Personvernrapport for apper.

Slik oppdaterer du personverninnstillinger

Personvernrapport for apper er laget for å gi deg mer innsyn i hvordan apper bruker tilgang til dataene dine. Hvis en app tilsynelatende bruker tilgang til dataene dine på en måte eller på et tidspunkt du ikke forventet, kan du oppdatere personverninnstillingene eller trekke tilbake tillatelsen.

Finn ut hvordan du kan oppdatere personverninnstillinger på iPhone, iPad eller iPod touch eller på Mac.

Hvis du trenger mer informasjon om hvorfor en app ønsker tilgang til spesifikke data eller hvordan tilgangen brukes, kan du se appens personvernerklæring, lese appens personvernmerking på produktsiden i App Store, eller kontakte utvikleren av appen for mer informasjon. I noen tilfeller kan det være at en app har tilgang til data fra enheten din uten at utvikleren av appen samler inn slike data. Hvis dataene for eksempel bare lagres på enheten din.

Du kan lese mer om hva som regnes som at data samles inn av en utvikler i dokumentasjonen for personvernmerking.

Finn ut mer

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.