Bruke HomePod på et 802.1X Wi-Fi-nettverk

HomePod kan koble til mange campus- eller forretnings-802.1X Wi-Fi-nettverk. Finn ut hvilke nettverk som støttes, og hvordan du kobler til.

HomePod kan koble seg til de fleste 802.1X Wi-Fi-nettverk og kontrollerte nettverk som krever ekstra påloggingstrinn, for eksempel nettverk på hoteller eller i studentboliger. Hvis 802.1X Wi-Fi-nettverket krever et unikt identitetssertifikat for hver enhet, installerer du en konfigurasjonsprofil for å koble til.

Kontroller nettverkskrav

HomePoden kan kobles til 802.1X Wi-Fi-nettverk som ikke krever et engangspassord og bruker en av følgende autentiseringstyper:

• PEAP

• EAP-TLS

• EAP-TTLS

• EAP-FAST

Konfigurere HomePod

Før du kan koble til et 802.1X Wi-Fi-nettverk, konfigurerer du HomePod på et hjemme- eller personlig Wi-Fi-nettverk, og deretter oppdaterer du HomePod- og iOS-enheten til den nyeste versjonen.

Koble til et 802.1X Wi-Fi-nettverk

Du kan dele Wi-Fi-konfigurasjonen fra iPhonen eller iPaden din til HomePod, eller du kan installere en konfigurasjonsprofil for å koble til automatisk.

Dele Wi-Fi-konfigurasjonen fra iPhone eller iPad

1. På iPhonen eller iPaden kobler du til 802.1X Wi-Fi-nettverket.

2. Åpne Hjem-appen.

3. Trykk på HomePod og deretter på tannhjulet nederst til høyre.

4. Trykk på «Flytt HomePod til [nettverksnavn]».

5. Når HomePod er koblet til det nye nettverket, trykker du på Ferdig.

Bruk en profil for å koble til automatisk

Du kan installere en konfigurasjonsprofil som automatisk kobler HomePoden til et 802.1X Wi-Fi-nettverk. Nettverksadministratoren kan gjøre en profil tilgjengelig fra et nettsted eller en e-postmelding. Trykk på profilen på iPhonen eller iPaden, og velg deretter HomePoden. Hvis du ikke ser HomePoden, velger du Andre enheter og deretter HomePoden. Følg deretter instruksjonene for å fullføre installasjonen.

Finn MAC-adressen din

På enkelte Wi-Fi-nettverk kan det hende at nettverksadministratoren krever Wi-Fi-adressen til HomePoden for å gi tilgang. Slik finner du den:

1. Åpne Hjem-appen på iPhone eller iPad.

2. Trykk på HomePod og deretter på tannhjulet nederst til høyre.

3. For stereokoblede HomePod-høyttalere ruller du ned og trykker på Høyttalere. Deretter trykker og holder du på den individuelle HomePoden.

4. Rull ned for å finne Wi-Fi-nettverksnavnet ditt.

5. Trykk på Wi-Fi-nettverksnavnet for å se Wi-Fi-adressen din.

Hvis «noen funksjoner fungerer kanskje ikke på dette nettverket» vises under konfigureringen

Hvis du konfigurerer HomePod og meldingen «noen funksjoner fungerer kanskje ikke på dette nettverket» vises, kan du være koblet til et nettverk med begrenset kapasitet.

HomePod-stereopar, personlige forespørsler, tidtakere, HomePod som intercom og hjemmekinolyd med HomePod og Apple TV støttes ikke på nettverk som blokkerer node-til-node-kommunikasjon. Hvis disse funksjonene ikke er tilgjengelige, kontakter du nettverksadministratoren.

Finn ut mer

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.