Bruk en ekstern Adaptive Sync-skjerm med Mac

Noen Mac-modeller støtter Adaptive Sync, en skjermteknologi som muliggjør en variabel oppdateringsfrekvens som tilpasser seg bildefrekvensen for innholdet ditt.

Dette trenger du

For å bruke variabel oppdateringsfrekvens på en Adaptive Sync-skjerm trenger du macOS Monterey eller nyere og en av disse Mac-modellene:

• Hvilken som helst Mac med Apple-chip

• Hvilken som helst av disse Intel-baserte Mac-modellene:

• MacBook Pro (13-tommers, 2020, fire Thunderbolt 3-porter)

• MacBook Pro (16-tommers, 2019)

• MacBook Air (Retina, 13-tommers, 2020)

• iMac (Retina 5K, 27-tommers, 2020)

• Mac Pro (2019) når den brukes med en av disse Radeon Pro MPX-modulene: W5500X, W5700X, W6800X, W6900X eller W6800X Duo

For beste mulige ytelse må du koble Adaptive Sync-skjermen til Thunderbolt No alt supplied for Image-porten på Macen med en Thunderbolt-kabel, USB-C-kabel eller en annen DisplayPort-kompatibel kabel. Ikke bruk en HDMI-kabel eller -adapter.

Slik aktiverer eller deaktiverer du Adaptive Sync

macOS Ventura eller nyere:

1. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger, og klikk på Skjermer.

2. Velg den eksterne skjermen din øverst i vinduet.

3. Velg Variabel på Oppdateringsfrekvens-lokalmenyen. Hvis du vil slutte å bruke Adaptive Sync, velger du en av de faste oppdateringsfrekvensene i stedet.

macOS Monterey:

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg og klikk på Skjermer.

2. Klikk på Skjerminnstillinger.

3. Velg den eksterne skjermen i sidepanelet.

4. Velg Variabel på Oppdateringsfrekvens-lokalmenyen. Hvis du vil slutte å bruke Adaptive Sync, velger du en av de faste oppdateringsfrekvensene i stedet.

Apple-skjermer med ProMotion tilpasser seg også bildefrekvensen for innholdet. For disse skjermene ser du ProMotion i stedet for Variabel i Skjerminnstillinger.

Hvis skjermen flimrer når du bruker Adaptive Sync

Adaptive Sync er velegnet for bruksområder som spilling og videoavspilling, og teknologien kan bidra til å spare energi. For andre bruksområder kan den gi en flimrende eller hakkete effekt. Hvis den eksterne skjermen flimrer når du bruker Adaptive Sync:

• Slå av variabel oppdateringsfrekvens.

• Spør skjermprodusenten om Adaptive Sync-kompatibiliteten med Macen din.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.