Hvis en kontoarving uventet fjernes fra kontoen din

Hvis en kontoarving du nylig har lagt til, uventet fjernes fra kontoen din, kan det skyldes at personen må oppdatere programvaren på enheten sin før vedkommende kan godta forespørselen din og lagre tilgangsnøkkelen sin på enheten. Hvis personen ikke kan oppdatere programvaren på enheten, kan du skrive ut en kopi av tilgangsnøkkelen for vedkommende.

Hvis du vil legge til en kontoarving, lagre en tilgangsnøkkel for kontoarving eller starte en forespørsel om tilgang for kontoarvinger på en Apple-enhet, må den oppdateres til iOS 15.2, iPadOS 15.2 eller macOS 12.1 eller nyere. Hvis kontoarvingen din ikke har en støttet enhet, kan du skrive ut en kopi av tilgangsnøkkelen for vedkommende. Kontoarvingen din må ha tilgangsnøkkelen sin – eller en kopi av den – og dødsattesten din for å få tilgang til dataene på Apple-kontoen din etter at du har gått bort.

Hvis personen du prøver å legge til som kontoarving, har en Apple-enhet som kjører en eldre programvareversjon, og du sendte tilgangsnøkkelen via Meldinger, kan det hende at vedkommende ikke kan åpne meldingen. Personen kan også bli fjernet som kontoarving før vedkommende kan lagre tilgangsnøkkelen.

Slik forsikrer du deg om at kontoarvingen er riktig konfigurert:

Merk: Hvis du bruker Send en melding til å dele tilgangsnøkkelen, er det lurt å få bekreftet at kontoarvingen mottok den. Uansett hvordan du deler tilgangsnøkkelen, vil du kanskje også skrive ut og lagre en kopi av tilgangsnøkkelen sammen med dokumenter knyttet til arven.