Om private Wi-Fi-adresser og bedriftsnettverk

I denne artikkelen forklarer vi for nettverksadministratorer hvordan Apple-enheter bruker private Wi-Fi-adresser i miljøer som bruker MAC-adresser for å kontrollere tilgang.

Private Wi-Fi-adresser og MDM

Innstilling for Privat adresse, introdusert i iOS 14, iPadOS 14 og watchOS 7, er slått på som standard. Bedrifter og andre organisasjoner må kanskje utføre én av disse handlingene:

• Oppdater Wi-Fi-nettverkssikkerhets- eller administrasjonsinnstillingene for å fungere med private adresser.

• Eller bruk Wi-Fi MDM-innstillinger for å slå av en enhets Privat adresse-innstilling for Wi-Fi-nettverket. Innstillingen for Privat adresse kan når som helst slås av eller på av brukeren av enheten, med mindre enheten er registrert i MDM og innstillingen er slått av via en nettverksprofil.*

Koble til et tidligere kjent nettverk

Når en enhet kobler seg til et nettverk den husker å ha koblet seg til før oppgradering til iOS 14 eller nyere, iPadOS 14 eller nyere eller watchOS 7 eller nyere:

• Den prøver å koble til ved hjelp av den private adressen.

• Hvis den ikke kan koble seg til fordi organisasjonens Wi-Fi-nettverk ikke tillater at en enhet kobler seg til med en privat adresse, prøver den umiddelbart å koble seg til ved hjelp av maskinvarens MAC-adresse.

I løpet av denne tiden, og frem til enheten lykkes med å koble seg til med den private adressen:

• Privat adresse-innstillingen forblir av for det aktuelle nettverket i Innstillinger.

• Enheten fortsetter å prøve å koble seg til ved hjelp av den private adressen. Hvis den mislykkes, fortsetter den å bruke maskinvarens MAC-adresse.

Etter at enheten er tilkoblet med en privat adresse, brukes denne MAC-adressen for fremtidige tilkoblinger til det Wi-Fi-nettverket. Unntak:

• Fra og med iOS 15, iPadOS 15 og watchOS 8: Hvis enheten ikke har koblet seg til nettverket på seks uker, bruker den en annen privat adresse neste gang den kobler seg til nettverket.

• Hvis enheten er bedt om å glemme nettverket, glemmer den også den private adressen den brukte med det nettverket, med mindre det har gått mindre enn to uker siden sist den ble bedt om å glemme det nettverket.

Koble til et nytt nettverk

I de fleste tilfeller bruker enheter med iOS 14 eller nyere, iPadOS 14 eller nyere og watchOS 7 eller nyere bare den private adressen for å koble seg til nye Wi-Fi-nettverk. Hvis en enhet har en MDM-profil med innstillingen for Privat adresse slått av, bruker enheten den maskinvarebaserte MAC-adressen for å koble seg til. Hvis en enhet kobler seg til et Wi-Fi-nettverk under Oppsettsassistent, bruker den først den maskinvarebaserte MAC-adressen for å koble seg til, og deretter behandler den nettverket som et tidligere kjent nettverk.

* Før iOS 14.2, iPadOS 14.2 og watchOS 7.1 kan Privat adresse-innstillingen slås av av brukeren av enheten, uavhengig av MDM-definerte nettverksinnstillinger.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.