Hvis du ikke kan ta opp lyd på en Mac med macOS Mojave eller nyere

For å ta opp lyd i programmer som Logic Pro for Mac, MainStage, GarageBand, Final Cut Pro eller tredjeparts lyd- og videoprogrammer, lar du programmet få tilgang til lydinnganger som er innebygd eller koblet til Macen.

Når du prøver å ta opp, kan et varsel si at lydinngang ikke er tilgjengelig. Eller du kan kanskje ikke høre lyd, se bølgeformer eller se lydmålere bevege seg når du tar opptak. Dette kan skje når du tar opp lyd med den innebygde mikrofonen på datamaskinen, en ekstern USB-mikrofon eller inngangene på et eksternt lydgrensesnitt.

Avhengig av hvilken macOS du bruker, følger du denne fremgangsmåten for å gi programmet tilgang til lydinngangene.

I macOS Ventura

1. Avslutt programmet du bruker til å ta opp lyd.

2. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger, og deretter klikker du på Personvern og sikkerhet.

3. Klikk på Mikrofon.

4. Slå på innstillingen for hvert program som trenger tilgang til den innebygde mikrofonen, en ekstern USB-mikrofon eller inngangene på et eksternt lydgrensesnitt.

No alt supplied for Image
  5. Åpne appen og prøv å ta opp lyd igjen.

Hvis du bruker en ekstern mikrofon eller et lydgrensesnitt for å ta opp lyd og det fortsatt ikke fungerer, kontakter du produsenten av enheten angående programvareoppdateringer og informasjon om kompatibilitet.

I macOS Monterey, Big Sur, Catalina eller Mojave

1. Avslutt programmet du bruker til å ta opp lyd.

2. Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk på Sikkerhet og personvern.

3. Klikk på Mikrofon i Personvern-feltet.

4. Velg hvert program som behøver tilgang til den innebygde mikrofonen, en ekstern USB-mikrofon eller inngangene på et eksternt lydgrensesnitt.

macOS Security & Privacy preferences Privacy tab with Microphone selected
  5. Åpne appen og prøv å ta opp lyd igjen.

Hvis du bruker en ekstern mikrofon eller et lydgrensesnitt for å ta opp lyd og det fortsatt ikke fungerer, kontakter du produsenten av enheten angående programvareoppdateringer og informasjon om kompatibilitet.

Finn ut mer

Her er noen ressurser som kan hjelpe deg med å ta opp lyd:

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.