Hvis Apple Business Manager, Apple Business Essentials eller Apple School Manager ber deg om å godkjenne nye vilkår og betingelser

Fra tid til annen oppdaterer Apple programvarelisensavtalen for macOS, iOS, iPadOS og tvOS, ofte i forbindelse med utgivelsen av en ny OS-versjon. Når en programvarelisensavtale oppdateres, må en Apple Business Manager-administrator, Apple Business Essentials-administrator eller Apple School Manager-administrator logge på programnettstedet for å lese og godta de oppdaterte vilkårene.

Om administratorer

Personen som fullfører den første programregistreringen, godtar også følgende vilkår og betingelser på vegne av organisasjonen som registrerer seg:

• Apple Business Manager-avtale, Apple Business Essentials-avtale eller Apple School Manager-avtale

• Programvarelisensavtale for macOS

• Programvarelisensavtale for iOS og iPadOS

• Programvarelisensavtale for tvOS

• Vilkår for voluminnhold

Etter å ha fullført registreringen blir denne personen administrator i Apple Business Manager, Apple Business Essentials eller Apple School Manager og kan også utpeke opptil fire ytterligere administratorer.

Godta oppdaterte avtaler

Når Apple har oppdatert en av disse avtalene, må alle Apple Business Manager-administratorer, Apple Business Essentials-administratorer eller Apple School Manager-administratorer logge på programnettstedet for å godta eventuelle nye avtaler.

Hvis du ikke godtar avtalene

Enheter som er tilordnet en tjener for administrasjon av mobile enheter (MDM) i Apple Business Manager, Apple Business Essentials eller Apple School Manager, blir ikke påvirket. Hvis du sletter alt innhold og alle innstillinger på en enhet, er den fremdeles tilordnet samme MDM-server, og de samme innstillingene vil bli brukt under oppsett.

Følgende vilkår får imidlertid gjelde inntil den nye avtalen er godtatt:

• Lærere og ledere i Apple School Manager kan tilbakestille brukerpassord og sende eller skrive ut påloggingsinformasjon, men andre funksjoner på nettstedet blir deaktivert.  (Ledere av provisoriske organisasjoner kan velge «Opprett en nedlastbar PDF- og CSV-fil». «Send som e-post» er bare tillatt etter at en organisasjon er verifisert.)

• Ledere i Apple Business Manager eller Apple Business Essentials kan tilbakestille brukerpassord og sende eller skrive ut påloggingsinformasjon, men andre funksjoner på nettstedet blir deaktivert.

• I Apple Business Manager, Apple Business Essentials og Apple School Manager kan du ikke tilordne nye enheter til MDM-tjeneren, selv om du har valgt alternativet om å tildele nye kjøp til en spesifikk MDM-tjener automatisk.

• Det kan hende at MDM-tjeneren viser feilmeldinger som «403 T_C_NOT_SIGNED» når den kommuniserer med Apples tjenere for enhetsadministrasjon.

• Brukere av Skolearbeid vil ikke kunne opprette, oppdatere eller slette klasser.