Justering av SMB-surfeatferd i macOS

Standardinnstillingene for å se gjennom nettverksmapper, for eksempel mapper delt via Server Message Block (SMB), er ideelle for de fleste organisasjoner og brukere. Du kan likevel gjøre justeringer for å optimalisere SMB-surfing i bedriftsmiljøer.

Denne artikkelen er beregnet på administratorer av bedrifts- og utdanningssystemer.

Macen din bestemmer hvordan hvert vindu og dets innhold skal se ut ved å samle inn filinformasjon, som etiketter og andre former for metadata.

Hvis en mappe sorteres alfanumerisk, vises innholdet umiddelbart, og deretter samler Finder inn og sammenligner resten av mappens metadata.

Gjøre surfingen av delte elementer på nettverket raskere

For å oppnå raskere surfing av SMB-filer kan du hindre macOS i å lese .DS_Store-filer for det som deles via SMB. Dette gjør at Finder bare bruker grunnleggende informasjon for umiddelbart å kunne vise hver enkelt mappes innhold i alfanumerisk rekkefølge. Bruk denne Terminal-kommandoen:

defaults write com.apple.desktopservices DSDontWriteNetworkStores -bool TRUE

Logg deretter av macOS-kontoen din og logg på igjen.

For å aktivere sortering på nytt bruker du denne kommandoen:

defaults write com.apple.desktopservices DSDontWriteNetworkStores -bool FALSE

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.