Hvis du får en advarsel om falskt nettsted

Finn ut hva du kan gjøre hvis du får en advarsel om falskt nettsted i Safari.

Hvis du prøver å åpne et nettsted i Safari som er rapportert som falskt, ser du kanskje meldingen «Advarsel om falskt nettsted». Dette varselet forklarer at nettstedet kan prøve å lure deg til å installere programvare eller oppgi personopplysninger eller økonomisk informasjon. Disse falske nettstedene kan se ut som nettstedet til et selskap du stoler på, inkludert Apple.

Hvis du ser denne advarselen, anbefaler Apple at du velger Gå tilbake for å unngå nettstedet. Hvis du forstår risikoen knyttet til nettstedet, kan du velge å besøke det usikre nettstedet uansett.

Hvis du mener at nettstedet er feilaktig rapportert som falskt, kan du rapportere en feil.

Slik rapporterer du nettsteder som utgir seg for å være fra Apple

Hvis du finner et nettsted som utgir seg for å være fra Apple, kan du rapportere det til reportphishing@apple.com.

Ytterligere tips for å unngå falske nettsteder og phishing

Du må aldri dele Apple-ID-passordet, bekreftelseskoder, enhetspassord, gjenopprettingsnøkkelen eller kontosikkerhetsinformasjonen med andre. Apple ber deg aldri om å oppgi denne informasjonen.

Falske nettsteder og phishing-nettsteder kan inneholde feil og være enkle å oppdage, men de kan også se nøyaktig ut som ekte nettsteder. Vær forsiktig på alle nettsteder som ber deg om å oppgi personopplysninger, herunder bankkontoinformasjon, kredittkortinformasjon eller passord.

Hvis du er mistenksom overfor et nettsted eller en uventet melding, samtale eller forespørsel om personopplysninger eller penger, er det tryggere å anta at det er svindel, og kontakte det aktuelle selskapet direkte om nødvendig.

Finn ut hvordan du beskytter Apple-enhetene og dataene dine

Finn ut mer om hvordan du kan gjenkjenne og unngå phishing