Apple-øreplugger og statisk elektrisitet

Du kan få et lite og kort elektrostatisk støt fra Apple-produkter eller -tilbehør under visse omstendigheter.

Hva skjer?

Når du bruker bærbare elektroniske produkter som en MacBook, Apple Vision Pro eller tilkoblede ørepropper i områder der luften er veldig tørr, kan det bygges opp statisk elektrisitet på enheten eller kroppen din. Dette kan føre til en liten elektrostatisk utladning. Hvis du får et støt av statisk elektrisitet, betyr ikke dette at det er et problem med enheten din.

Dette fenomenet minner om det statiske støtet du kan få når du drar føttene over et teppe og berører et dørhåndtak. I stedet for at utladningen skjer via hånden når du berører dørhåndtaket, skjer den via den elektroniske enheten.

Dette fenomenet er ikke begrenset til maskinvare fra Apple. Statisk elektrisitet kan potensielt bygges opp på nesten hvilken som helst maskinvare, og kan utlades gjennom enheten eller når du berører maskinvaren.

Hvorfor bygger det seg opp statisk elektrisitet i enheten?

Enkelte miljøer og handlinger kan føre til at det bygger seg opp statisk elektrisitet i elektriske enheter.

• Tørre miljøer med lav luftfuktighet

• Vindfulle omgivelser

• Ta enheten inn og ut av lommen

• Jogging eller trening med enheten

• Klær laget av syntetiske fibre (som nylon)

Hva kan jeg gjøre for å redusere dannelsen av statisk elektrisitet i enheten?

Det finnes flere ting du kan gjøre for å kontrollere statisk elektrisitet.

Innendørs

• Øk fuktighetsnivået i luften. Du kan bruke en flyttbar luftfukter eller justere klimaanleggets fuktighetskontroll.

• Spray en antistatisk spray i luften.

• Bruk antistatisk krem hvis du har tørr hud.

• Bruk klær som er laget av naturlige fibre (som bomull). Syntetiske fibre er mer utsatt for statisk lading.

Utendørs

• Hold enheten borte fra vinden ved å bruke et hylster, eller la den ligge i en veske eller lomme.

• Ikke ta enheten inn og ut av lommen ofte. Når enheten gnis mot bestemte stoffer, kan det danne seg statisk elektrisitet.