Bruk Familiedeling til å gi foreldresamtykke for barnets eksisterende Apple-ID

Du kan bruke Familiedeling til å legge til barnets Apple-ID i familiegruppen og gi foreldresamtykke, slik at barnet kan fortsette å bruke Apple-ID-en.

Apple tillater barn å ha en Apple-ID og bruke Apple-tjenester med foreldresamtykke. Aldersgrensen for foreldresamtykke avhenger av land eller område, og lovgivningen vedrørende dette kan bli endret. Hvis du har et barn som allerede har en Apple-ID, men barnets konto ikke har ditt samtykke, kan du bruke Familiedeling til å legge til barnets Apple-ID i familiegruppen og gi ditt samtykke.

Først må du konfigurere Familiedeling hvis du ikke alt har gjort det. Følg så denne fremgangsmåten for å legge til barnet i familiegruppen og gi foreldresamtykke. Når du har fullført denne prosessen, vises barnet i familiegruppen og har foreldresamtykket som er nødvendig for å fortsette å bruke Apple-ID-en.

Gi foreldresamtykke i iOS 16 eller iPadOS 16 eller nyere

1. Gå til Innstillinger > Familie.

2. Trykk på Legg til medlem -knappen.

ios-16-iphone-13-pro-settings-family-add-member-callout
  3. Trykk på Inviter andre. Deretter velger du Inviter personlig.

4. Skriv inn e-postadressen barnet ditt bruker som Apple-ID.

5. Be barnet om å skrive inn passordet for Apple-ID-en, og trykk så på Neste.

6. Godta personvernvilkårene for foreldre.

7. Velg om du vil aktivere Spør om kjøp og Deling av posisjon for barnet.

Gi foreldresamtykke i iOS 15 eller iPadOS 15 eller eldre versjoner

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > Familiedeling.

2. Trykk på Legg til medlem. I iOS 13 eller eldre trykker du på Legg til familiemedlem.

3. Trykk på Inviter andre, og trykk deretter på Inviter personlig.

4. Skriv inn e-postadressen barnet ditt bruker som Apple-ID.

5. Be barnet om å skrive inn passordet for Apple-ID-en, og trykk så på Neste.

6. Godta personvernvilkårene for foreldre.

7. Velg om du vil aktivere Spør om kjøp og Deling av posisjon for barnet.

Hvis du ikke har en Apple-ID

Hvis du ikke har Apple-ID, kan det likevel være mulig å gi foreldresamtykke. Be barnet om å logge seg på https://appleid.apple.com/parentalconsent/.* Oppgi informasjonen din og en bekreftet betalingsmåte, og godta avtalen om foreldresamtykke.

* Ikke tilgjengelig i alle land eller områder.