Bruk påloggingsvindumodusen for 802.1X-autentisering til et nettverk

Du kan autentisere til et nettverk fra påloggingsvinduet når Macen er satt opp med en kompatibel katalogtjeneste og konfigurert til å bruke denne modusen med MDM.

Hvis du vil bruke påloggingsvindumodusen for 802.1X-autentisering på Macen, trenger du følgende:

• En binding til en Active Directory- (AD) eller Open Directory-server (OD)

• En nettverkskonfigurasjonsprofil installert som aktiverer påloggingsvindumodusen for ønsket Ethernet-grensesnitt eller Wi-Fi-nettverk

Autentiser med påloggingsvindumodus

Hvis du vil autentisere med 802.1X på påloggingsskjermen, velger du Annet fra listen over brukere. Deretter skriver du inn brukernavnet og passordet ditt. I hurtigmenyen som åpnes velger du nettverksgrensesnittet du vil autentisere med, og deretter klikker du på påloggingsknappenPålogginsknapp.

Endre visningsvalgene for pålogging

Følg denne fremgangsmåten for å endre påloggingsvisningen slik at den alltid ber om brukernavn og passord:

1. Velg Apple-menyen () > Systemvalg, og klikk deretter på Brukere og grupper.

2. Klikk på Påloggingsvalg i sidefeltet. Du må kanskje klikke på Lås-symboletLås-symbolet for systemvalg nederst til venstre på skjermen og autentisere før du kan gjøre endringer.

3. Ved siden av «Vis påloggingsvindu som:», velger du «Navn og passord».

Du kan også bruke en konfigurasjonsprofil for å angi at påloggingsvinduet skal vise navn- og passordfeltet.

Bruk påloggingsvindumodus med FileVault

Når du bruker FileVault, logges du automatisk på brukerkontoen din etter at du har låst opp disken. Hvis du vil bruke 802.1X-autentisering i påloggingsvinduet når FileVault er på, må du deaktivere automatisk pålogging.

For å slå av automatisk pålogging når FileVault er på skriver du inn følgende kommando i Terminal:

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.loginwindow DisableFDEAutoLogin -bool YES

Hvis du vil slå automatisk pålogging på igjen, skriver du inn følgende kommando i Terminal:

sudo defaults delete /Library/Preferences/com.apple.loginwindow DisableFDEAutoLogin