iPod nano (6. generasjon og nyere): Slik bruker du VoiceOver

VoiceOver beskriver hva som vises på skjermen, slik at du kan bruke iPod nano (6. generasjon) uten å se skjermen.

VoiceOver snakker på språket du angir i Tilgjengelighet-innstillingene på iPoden. VoiceOver er tilgjengelig på mange språk, men ikke alle.

VoiceOver forteller deg om hvert element på skjermen når du velger det. Når du velger et element, omsluttes det av et svart rektangel, og VoiceOver leser opp navnet eller beskriver elementet. Dette rektangelet kalles VoiceOver-markøren. Hvis du merker tekst, leses den opp av VoiceOver. Hvis du velger en kontroll (for eksempel en knapp eller bryter), kan VoiceOver fortelle deg handlingen som elementet utfører eller gi deg instruksjoner (for eksempel «dobbelttrykk for å åpne»).

Slik konfigurerer du VoiceOver

1. På Hjem-skjermen trykker du på Innstillinger > Generelt.

2. Trykk på Tilgjengelighet > VoiceOver.

3. Trykk på av/på-bryteren for å slå på VoiceOver.

VoiceOver changes the gestures used to control iPod
  4. I dialogboksen som vises, trykker du på OK for å bekrefte valget.

Hvis du ikke gjør noe innen 15 sekunder, forsvinner dialogboksen og VoiceOver slås av. Du hører en kunngjøring om at VoiceOver er slått av.

Når du slår på VoiceOver, bruker du et annet sett med bevegelser for å styre iPod nano. Hvis du ombestemmer deg og vil slå av VoiceOver, dobbelttrykker du med to fingre for å flytte bryteren til Av. Hvis du har navigert bort fra Innstillinger-skjermen, må du bruke VoiceOver-bevegelser for å gå tilbake til innstillingen og slå den av.

Slik slår du av VoiceOver på iPod nano med VoiceOver-bevegelser

Fra Hjem-skjermen sveiper du mot høyre eller venstre med to fingre til du ser eller hører «Side 2 av 2» på iPod nano (7. generasjon) eller «Innstillinger» på iPod (6. generasjon).

Hvis symbolene er omorganisert eller det er mer enn fire Hjem-skjermer, kan du høre noe annet.

1. Beveg én finger rundt på skjermen til du hører Innstillinger.

2. Dobbelttrykk for å åpne Innstillinger.

3. Skyv fingeren opp eller ned på skjermen til du ser eller hører Generelt. Deretter dobbelttrykker du.

4. Skyv fingeren opp eller ned på skjermen til du ser eller hører Tilgjengelighet. Deretter dobbelttrykker du.

5. Skyv fingeren opp eller ned på skjermen til du ser eller hører VoiceOver. Deretter dobbelttrykker du.

6. Dobbelttrykk når du hører «VoiceOver-bryter på».

7. Du hører «VoiceOver av» som bekrefter at innstillingen er endret. Nå kan du bruke standardbevegelser til å styre iPod nano.

Merk: Du kan også slå av VoiceOver ved å tilbakestille iPoden.

VoiceOver-bevegelser

Når VoiceOver er slått på, bruker du følgende bevegelser for å styre iPod nano.

Handling

Gjør dette

Les skjermen fra toppen

Sveip raskt opp med to fingre.

Les skjermen fra det gjeldende valget

Sveip raskt ned med to fingre.

Sett tale på pause eller fortsett

Trykk på skjermen med én finger.

Velg elementet i VoiceOver-markøren

Trykk på skjermen med én finger.

Aktiver elementet i VoiceOver-markøren

Dobbelttrykk med én finger.

Rull én side til venstre

Sveip mot høyre med to fingre.

Rull én side til høyre

Sveip mot venstre med to fingre.

Rull opp ett skjermbilde i en liste eller meny

Sveip raskt ned med én finger.

Rull ned ett skjermbilde i en liste eller meny

Sveip raskt opp med én finger.

Starte eller stoppe gjeldende handling

Trykk med to fingre.

Øk eller reduser verdien til en valgt kontroll

Sveip raskt opp eller ned med én finger.

Gå tilbake til Hjem-siden

Dobbelttrykk og hold inne med én finger.

Finn ut mer

Finn mer informasjon om VoiceOver.