Om Xsan i macOS Server 5.11.1 og macOS Server 5.12

Med Xsan-kommandolinjeverktøyene for administrasjon som er innebygd i macOS Big Sur og nyere, trenger du ikke lenger macOS Server for å opprette og administrere Xsan-lagringsnettverk.

Hvis du vil opprette og administrere Xsan-lagringsnettverk, kan du bruke xsanctl-kommandolinjeverktøyet som er innebygd i macOS Big Sur og nyere. Det støtter de nyeste Xsan-funksjonene og er kompatibelt med Quantum StorNext 7. Hvis du vil ha mer informasjon om dette verktøyet, skriver du inn man xsanctl i Terminal.

I macOS Server 5.11.1 er Xsan-konfigurasjonsgrensesnittet skjult i nye installasjoner av macOS Server, men det fortsetter å fungere normalt for oppgraderingsinstallasjoner.

Xsan-konfigurasjonsgrensesnittet er fjernet fra macOS Server 5.12. Hvis du vil finne ut mer om overføring til de nye verktøyene, kan du se Xsan Management Guide (PDF).