Om funksjonsstøtte for Keynote-presentasjoner i iBooks Author

Når du legger til Keynote-presentasjoner i bøker som du oppretter i iBooks Author, er det noen funksjoner som fungerer annerledes.

Du kan dra og slippe en Keynote-fil til en Keynote-widget i iBooks Author.

Overganger og bygg

Når du importerer en Keynote for Mac 6.0- eller nyere presentasjonsfil, støttes alle overganger og bygg unntatt følgende:

• Skid

• Gnist-overgang

• Glans-overgang

• Skissering

• Strektegning

• 3D-diagrameffekter

Bygg og overganger som ikke støttes, erstattes med Overtoning.

Interaktive diagrammer

Interaktive diagrammer fra Keynote 6.0 eller nyere støttes ikke. Det er best ikke å bruke dem i Keynote-filer du har tenkt å bruke i iBooks Author.

Om selvspillende og innspilte presentasjoner

Selvspillende presentasjoner og innspilte presentasjoner med kommentarstemme vil kanskje ikke fungere som forventet. Lesere kan vise og manuelt gå gjennom presentasjonen, men innspilt tale og tidskoder vil ikke være tilgjengelig.

Hvis du selger bøker i Book Store i Apple Books, og velger å bruke DRM-beskyttelse i boken, vil video og lyd som er inkludert i en Keynote-widget, bli DRM-beskyttet når lesere laster ned boken.

Om «Plays on page» (avspilles på side) og «Plays automatically» (avspilles automatisk)

Med iBooks Author 2.2 og nyere kan du spille av Keynote-presentasjonen din direkte på siden i stedet for i fullskjermmodus. Når du velger dette alternativet, kan lesere samhandle med widgetene direkte på siden. Du kan også angi at presentasjoner skal spilles av automatisk når leseren åpner den siden.

Disse valgene er tilgjengelig i Widget-inspektøren.

Finn ut mer

• Hvis du vil legge til mediefiler i boken, trenger du ikke å bruke Keynote. Du kan i stedet bruke en Media-widget eller dra mediefiler direkte til en side i boken. Les om hvordan du legger til mediefiler i iBooks Author.

• Hvis du lager en bok for en Mac eller iPad med Retina-skjerm, angir du en lysbildestørrelse i Keynote på 2048 x 1536. Hvis du lager en bok for en iPad uten Retina-skjerm, bruker du Keynotes standardstørrelse for lysbilder på 1024 x 768. Få hjelp med å optimalisere boken for forskjellige enheter.