Bruk Apple School Manager og Profile Manager til å tilordne innhold fra butikken for volumkjøp

Når du oppgraderer fra Apple Deployment Programs, bruker Apple School Manager administrerte Apple-ID-er for tilordning av innhold med Profile Manager i macOS Server. Finn ut hvordan dette skiller seg fra måten Apple Deployment Program Facilitators (administratorer) tilordner innhold på i Apple Deployment Programs.

Når du tilordner apper og bøker med administrerte Apple-ID-er, har organisasjonen din større kontroll når det gjelder administrering, tilordning og bevaring av innhold fra butikken for volumkjøp.

Når du har oppgradert, kan organisasjonen din bruke forskjellige roller i Apple School Manager. Med disse nye rollene kan du tilordne innhold fra butikken for volumkjøp med Volume Purchase Program (VPP)-servicetokener. Disse nye rollene inkluderer administrator, institusjonsansvarlig og innholdsansvarlig.

Hvis det er personer på skolen din som har Volum Purchase-kontoer, men som ikke er en del av Apple School Manager-organisasjonen din, kan du finne ut hvordan du inviterer dem.

Tilordne apper og bøker

Med Apple School Manager kan du tilordne apper og bøker til enheter, enhetsgrupper, brukere og brukergrupper. Når du tilordner innhold til brukere og brukergrupper, må de være lagt til i en Apple School Manager-organisasjon i Profile Manager.

Bruk denne veiledningen for å finne ut hvilken metode du bør bruke for å tilordne apper og bøker i organisasjonen din.

Type tilordning

Sluttbruker

Apple Deployment Program VPP-administrator

Administrert Apple-ID

Brukertilordning

Administrert Apple-ID1

Brukertilordning

Personlig Apple-ID

Enhetstilordning2

Enheter som kjører iOS 9 eller nyere versjoner, eller OS X El Capitan eller nyere versjoner

1Begge de administrerte Apple-ID-ene må være tilknyttet samme organisasjon i Apple School Manager.

2Enhetstilordning er bare tilgjengelig for apper.

Systemkrav

Administrert tilordning krever iOS 7 eller nyere, eller OS X Mavericks v10.9 eller nyere. Tilordning av enhetsbaserte apper krever iOS 9 eller nyere, eller OS X El Capitan eller nyere.

Hvis du trenger å bruke andre løsninger for administrasjon av mobile enheter (MDM) for å tilordne innhold fra butikken for volumkjøp i Apple School Manager, må du spørre leverandøren din.