Bruk Modus for høyt strømforbruk på 14- eller 16-tommers MacBook Pro

Modus for høyt strømforbruk maksimerer ytelsen i intensive vedvarende arbeidsbelastninger som 8K fargegradering.

Du kan bruke Modus for høyt strømforbruk på 14-tommers MacBook Pro-modeller med M3 Max og 16-tommers MacBook Pro-modeller med M1, M2 eller M3 Max.

Som standard er Macen satt til automatisk modus for å balansere energibruk og ytelse. Lavstrømsmodus reduserer energibruken for å øke batterilevetiden. Modusen for høyt strømforbruk tillater høyere hastighet under kjøring av viftene. Den ekstra kjølekapasiteten kan gjøre det mulig for systemet å levere høyere ytelse ved svært intensive arbeidsbelastninger.

Modus for høyt strømforbruk kan forbedre ytelsen i grafikkintensive arbeidsflyter som fargegradering av 8K ProRes 4444- og 8K DNxHR-video. I videoredigerings- og 3D-programmer kan du oppleve jevnere avspilling og raskere eksport når modusen for høyt strømforbruk er på.

Når modusen for høyt strømforbruk er på, kan viften gå med høyere hastighet og du kan høre ekstra viftestøy. Modus for høyt strømforbruk kan brukes uansett om Macen er koblet til strøm eller ikke.

Slå på Modus for høyt strømforbruk

Du kan angi forskjellige energimoduser for når Macen bruker batteristrøm eller er koblet til strømadapteren. Du kan for eksempel velge å slå på Modus for høyt strømforbruk bare når Macen er koblet til strømadapteren.

I macOS Ventura eller nyere:

1. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger og klikk på Batteri.

2. Velg Modus for høyt strømforbruk i «På batteri» eller «Når koblet til strøm»-lokalmenyen under Energimodus.

macos-ventura-system-settings-battery-energy-mode-on-battery-high-power

I macOS Monterey eller tidligere:

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg og klikk på Batteri.

2. Klikk på Batteri eller Strømforsyning i sidefeltet, og velg deretter Modus for høyt strømforbruk fra hurtigmenyen Energimodus.

macos-ventura-system-settings-battery-energy-mode-on-battery-high-power

Se om Modus for høyt strømforbruk er på

For å se om Modus for høyt strømforbruk er på, klikk på batterisymbolet i menylinjen for å vise batteristatusmenyen.

macos-ventura-menu-bar-battery-power-source-power-adapter-high-power-mode-on

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.