Nytt for bedrifter i iOS 16

Les om bedriftsinnholdet Apple har publisert for iOS 16.

iOS 16-oppdateringer forbedrer stabiliteten, ytelsen eller kompatibiliteten til enheten din og anbefales for alle brukere. Enhetsadministratorer kan administrere programvareoppdateringer ved hjelp av en MDM-løsning.

For informasjon om generelle forbedringer kan du lese om iOS 16-oppdateringer.

Hvis du vil ha mer informasjon om sikkerhetsrelatert innhold i disse oppdateringene, kan du gå til Sikkerhetsoppdateringer fra Apple.

iOS 16.5

• Du kan nå logge på med den administrerte Apple‑ID-en din i Programvareoppdatering for å installere betaoppdateringer. Se dokumentasjonen på AppleSeed for IT for å få mer informasjon.

• Safari klassifiserer nå nettverkstrafikken ut ifra WebRTC-egenskapen for prioritet.

• Løser et problem som forhindret Verizon-brukere fra å ringe automatisk til telefonnumre for konferanserom.

• Feilmeldingen «Kan ikke sende e-post» vises ikke lenger når sending av e-post er vellykket.

• Bekreftelseskoder på tekstmelding fungerer nå når man bruker forening med Microsofts flerfaktorautentisering.

iOS 16.4

• MDM kan forespørre modellnummeret til administrerte enheter.

• Profilbaserte Wi-Fi-nettverk prioriteres som standard for automatisk tilkobling over nettverk med manuell tilkobling.

• Løser et problem som førte til at brukere med administrerte Apple-ID-er ble bedt om å oppdatere Apple ID-innstillingene.

iOS 16.3.1

• Løser et problem som forhindret at iCloud-innstillingene vises eller stilles inn riktig for brukere med administrerte Apple-ID-er.

iOS 16.3

• Nettverksutvidelser som tilbyr innholdsfiltrering, filtrerer nettlesing ordentlig.

• Brukere kan sende MMS-meldinger når VPN alltid på er konfigurert.

• Exchange Mail-varsler leveres mer pålitelig på enheter som er i dvale.

• E-postvedlegg fungerer mer pålitelig når de kopieres fra én melding og limes inn i en annen.

• Løser et problem med at VPN-profiler ikke ble oppdatert.

• Forbedrer påliteligheten når VPN alltid på brukes sammen med en global proxy.

iOS 16.2

• Med engangspålogging for registrering kan administratorer angi en identitetsapp som skal brukes til pålogging under og etter MDM-registrering.

• MDM kan nå begrense og installere kritiske sikkerhetsoppdateringer.

• MDM kan nå spesifisere domener der sporing på tvers av nettsteder er tillatt i Safari.

• Mens en bruker gjenoppretter fra en sikkerhetskopi, kan MDM nå installere nye apper før alle appene som er inkludert i sikkerhetskopien, er gjenopprettet.

• Løser et problem som forhindret Siri fra å ringe administrerte kontakter.

• Løser et problem som gjorde at enheter ikke kunne koble seg til 802.1X-nettverk etter at tjenersertifikatet var godkjent.

iOS 16.1

• Løser et problem der en tilordnet eSIM fortsatt ville være konfigurert når eSIM-modifikasjonsbegrensningen ble satt på en enhet.

• Løser et problem der en enhet kan mislykkes i å fullføre oppsettassistenten når en MDM-installert app er konfigurert for enkeltapp-modus innen oppsettassistent er fullført.

iOS 16.0.1

• Løser et autentiseringsproblem på iPhone 14- og iPhone 14 Pro-modeller under bruk av OAuth-baserte utvidelser for SSO (selvbetjeningsorganisasjon).

iOS 16

iOS 16 inneholder nye funksjoner som registrering av engangs­pålogging, attestasjon av administrerte enheter og støtte for deklarativ enhetsadministrasjon for alle registreringstyper.

Enhetsadministrering

• Attestasjon av administrerte enheter bruker Secure Enclave- og kryptografiske attestasjoner til å sikre kommunikasjon fra administrerte enheter når du kobler til tjenester som MDM, VPN og 802.1X.

• Legger til støtte for OAuth 2.0 for brukerregistrering.

• DNS-proxy per app og webinnholdsfilter per app gjør det mulig for angitte administrerte apper å holde brukerrelaterte data private.

• Kommandoen Innstillinger for MDM kan nå konfigurere tilgjengelighetsinnstillinger som fet skrift, øk kontrast, reduser bevegelse, reduser gjennomsiktighet, tekststørrelse, trykktilpassing, zoom og Voice Over.

• PerApp VPN kan nå brukes med brukerregistrerte enheter.

• Apple Configurator for iPhone kan nå brukes til å legge til iOS 16- og iPadOS 16-enheter i Apple School Manager, Apple Business Manager eller Apple Business Essentials.

Feilrettinger og andre forbedringer

• Legger til støtte for PIV-smartkort og CCID-kompatible lesere.

• Sikkerhetskopiering av enheter kan nå utføres når du er koblet til et LTE- eller 5G-mobilnettverk.

• Begrensningen for Managed Pasteboard vil nå bli brukt på domener som er angitt i domenenyttelasten.

• Exchange-kontoer og forente administrerte Apple-ID-er vil nå kunne godkjennes med begrensningen Tillat kontoendring aktivert.