Nytt for bedrifter i iPadOS 16

Les om bedriftsinnholdet Apple har publisert for iPadOS 16.

Oppdateringene i iPadOS 16 bidrar til å forbedre enhetens stabilitet, ytelse og kompatibilitet og anbefales for alle brukere. Enhetsadministratorer kan administrere programvareoppdateringer ved hjelp av en MDM-løsning.

Du kan lese om generelle forbedringer i oppdateringene i iPadOS 16.

Hvis du vil ha mer informasjon om sikkerhetsrelatert innhold i disse oppdateringene, kan du gå til Sikkerhetsoppdateringer fra Apple.

iPadOS 16.6

• Forbedrer tilkoblingspåliteligheten i Klasserom.

• Administrerte Apple-ID-er blir sjeldnere bedt om å oppdatere Apple-ID-innstillingene.

iPadOS 16.5

• Du kan nå logge på med den administrerte Apple‑ID-en din i Programvareoppdatering for å installere betaoppdateringer. Se dokumentasjonen på AppleSeed for IT for å få mer informasjon.

• Safari klassifiserer nå nettverkstrafikken ut ifra WebRTC-egenskapen for prioritet.

• Løser et problem som forhindret Verizon-brukere fra å ringe automatisk til telefonnumre for konferanserom.

• Feilmeldingen «Kan ikke sende e-post» vises ikke lenger når sending av e-post er vellykket.

• Bekreftelseskoder på tekstmelding fungerer nå når man bruker forening med Microsofts flerfaktorautentisering.

iPadOS 16.4

• MDM kan forespørre modellnummeret til administrerte enheter.

• Profilbaserte Wi-Fi-nettverk prioriteres som standard for automatisk tilkobling over nettverk med manuell tilkobling.

• Administrerte Apple-ID-er blir sjeldnere bedt om å oppdatere Apple-ID-innstillingene.

iPadOS 16.3.1

• Løser et problem som forhindret at iCloud-innstillingene vises eller stilles inn riktig for brukere med administrerte Apple-ID-er.

iPadOS 16.3

• Løser et problem med gjenoppretting av iPadOS på enkelte iPad-modeller.

• Nettverksutvidelser som tilbyr innholdsfiltrering, filtrerer nettlesing ordentlig.

• Exchange Mail-varsler leveres mer pålitelig på enheter som er i dvale.

• E-postvedlegg fungerer mer pålitelig når de kopieres fra én melding og limes inn i en annen.

• Løser et problem med at VPN-profiler ikke ble oppdatert.

• Forbedrer påliteligheten når VPN alltid på brukes sammen med en global proxy.

iPadOS 16.2

• Med engangspålogging for registrering kan administratorer angi en identitetsapp som skal brukes til pålogging under og etter MDM-registrering.

• MDM kan nå begrense og installere kritiske sikkerhetsoppdateringer.

• MDM kan nå spesifisere domener der sporing på tvers av nettsteder er tillatt i Safari.

• Mens en bruker gjenoppretter fra en sikkerhetskopi, kan MDM nå installere nye apper før alle appene som er inkludert i sikkerhetskopien, er gjenopprettet.

• Løser et problem som forhindret Siri fra å ringe administrerte kontakter.

• Løser et problem som gjorde at enheter ikke kunne koble seg til 802.1X-nettverk etter at tjenersertifikatet var godkjent.

iPadOS 16

iPadOS 16 har nye funksjoner som for eksempel attestasjon av administrerte enheter og støtte for deklarative administrasjonsfunksjoner for alle registreringstyper.

Enhetsadministrering

• Attestasjon av administrerte enheter bruker Secure Enclave- og kryptografiske attestasjoner til å sikre kommunikasjon fra administrerte enheter når du kobler til tjenester som MDM, VPN og 802.1X.

• iPadOS 16 støtter OAuth 2.0 for brukerregistrering.

• DNS-proxy per app og webinnholdsfilter per app sikrer at brukerrelaterte data forblir private.

• Innstillinger for MDM-kommandoen kan nå konfigurere tilgjengelighetsinnstillinger som fet skrift, økt kontrast, redusert bevegelse, redusert gjennomsiktighet, tekststørrelse, trykktilpassing, VoiceOver og zoom.

• VPN per app kan nå brukes med brukerregistrerte enheter.

• Apple Configurator for iPhone kan nå brukes til å legge til iPadOS 16-enheter til Apple School Manager, Apple Business Manager eller Apple Business Essentials.

Nettverk

• iPadOS 16 støtter ikke-frittstående private 5G- og LTE-mobilnettverk for fysiske SIM-kort og eSIM-kort og gir muligheter for tilkobling bare for data på 5G-kompatible iPad-modeller.

Delt iPad

• I iPadOS 16 kan administratorer spesifisere standarddomener for å tillate at brukere autofullfører Apple-ID-en sin etter at de har skrevet inn brukernavnet.

• Som standard bruker iPadOS 16 den lokale sikkerhetskoden for eksisterende Delt iPad-brukere på enheten. Administratorer kan angi en unntaksperiode på et visst antall dager før det igjen kreves ekstern autentisering.

Feilrettinger og andre forbedringer

• iPadOS 16 gir støtte for PIV-smartkort og CCID-kompatible lesere.

• Begrensningen for Managed Pasteboard brukes nå på domener angitt i domenenyttelasten.

• Exchange-kontoer og forente administrerte Apple-ID-er kan nå godkjennes med begrensningen Tillat kontoendring aktivert.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.