Hvis du blir spurt om å klikke på Koble til før du kobler til en server på nytt

For å forbedre systemsikkerheten spør macOS Sierra 10.12 eller nyere om bekreftelse før den kobler til nettverksvolum som krever brukernavn og passord.

Bildet har ingen alternativ tekst Denne artikkelen er ment for systemadministratorer.

Når du kobler til en server som krever brukernavn og passord, ber macOS Sierra 10.12 eller nyere deg om å klikke på Koble til, selv når navnet og passordet er lagret på nøkkelringen din. Dette bidrar til å forhindre at du overfører påloggingsinformasjon til en server som du ikke har tenkt å koble til.

Bildet har ingen alternativ tekst

Hvis du vil deaktivere denne sikkerhetsfunksjonen, slik at du kan koble til uten å bekrefte ytterligere, følger du disse trinnene:

1. Oppdater til macOS Sierra 10.12.2 eller nyere.

2. Åpne Terminal-appen, som ligger i Verktøy-mappen i Programmer-mappen.

3. Skriv inn denne kommandoen, samt administratornavnet og -passordet ditt, når du blir bedt om det:

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.NetworkAuthorization AllowUnknownServers -bool YES

For å deaktivere denne kommandoen og gå tilbake til den sikrere funksjonaliteten som du brukte tidligere (anbefalt), skriver du inn denne kommandoen:

sudo defaults delete /Library/Preferences/com.apple.NetworkAuthorization AllowUnknownServers