OS X Lion v10.7.4, sikkerhetsoppdatering 2012-002: Globale DYLD-oppstartsvariabler lastes ikke lenger inn

Når OS X Lion 10.7.4 (eller sikkerhetsoppdatering 2012-002 for Snow Leopard) er installert, blir ikke DYLD-oppstartsvariabler lastet inn fra filen ~/.MacOSX/environment.plist.

Hvis et program er avhengig av at det finnes en slik variabel, kan det hende at du ikke får åpnet programmet etter at du har installert OS X Lion v10.7.4-oppdateringen eller sikkerhetsoppdatering 2012-002.

Hvis programmet ditt krever at en oppstartsvariabel som DYLD_LIBRARY_PATH er definert, er den sikreste løsningen å spesifisere den i programmets Info.plist-fil.

Programutviklere kan finne informasjon om bruk av Info.plist-filen i Apple Developer-referansebiblioteket. Du kan angi en oppstartsvariabel med LSEnvironment-nøkkelen.

Finn ut mer

Avansert løsning

Du kan tillate bruk av globale DYLD-oppstartsvariabler ved å opprette en fil med denne Terminal-kommandoen:

sudo touch /var/db/.launchd_allow_global_dyld_envvars

Hvis du vil gå tilbake til en sikrere virkemåte, bruker du denne Terminal-kommandoen for å fjerne filen:

sudo rm /var/db/.launchd_allow_global_dyld_envvars