Nullstill DNS-bufferen i OS X

Finn ut hvordan du nullstiller (tømmer) DNS-bufferen.

Om DNS-bufferen

OS X beholder en lokal buffer med løste DNS-spørringer i en bestemt tid definert av DNS-serveren. Noen ganger kan det være nødvendig å nullstille bufferen umiddelbart og spørre DNS-serveren på nytt. Det kan for eksempel hende du må gjøre dette hvis du er en nettverks- eller serveradministrator og en oppføring på DNS-serveren din nylig har endret seg.

Hvis Macen ikke bruker de nyeste DNS-oppføringene fra serveren, kan du starte Macen på nytt for å oppdatere den bufrede informasjonen. Hvis du trenger å oppdatere DNS-oppføringer på en server som bruker OS X, og du ikke kan starte serveren på nytt, bruker du terminalkommandoene nedenfor for OS X-versjonen du bruker.

OS X Yosemite og nyere

Bruk følgende Terminal-kommando for å nullstille DNS-bufferen i OS X v10.10.4 eller nyere:

sudo killall -HUP mDNSResponder

Bruk følgende Terminal-kommando for å nullstille DNS-bufferen i OS X v10.10 til v10.10.3:

sudo discoveryutil mdnsflushcache

OS X Mavericks, Mountain Lion og Lion

Bruk følgende Terminal-kommando for å nullstille DNS-bufferen i OS X v10.9.5 og tidligere:

sudo killall -HUP mDNSResponder

Mac OS X Snow Leopard

Bruk følgende Terminal-kommando for å nullstille DNS-bufferen i OS X v10.6 til v10.6.8:

sudo dscacheutil -flushcache