Mac OS X Server: Fullstendige administratorer kan få problemer med å autentisere seg i Workgroup Manager

Det kan hende at brukere med fullstendige administrasjonsrettigheter ikke får autentisert seg i Workgroup Manager.

Bruk en av metodene under for å la administratorbrukeren autentisere seg i Workgroup Manager.

Lion Server

Med Lion Server kan du enkelt aktivere valget «Allow user to administer this server» (Tillat at bruker administrerer denne serveren) i Server-appen:

1. Åpne Server-appen (/Applications/Server.app).

2. Velg brukeren.

3. På menyen Tjenester velger du Rediger bruker ….

4. Marker avkrysningsruten for «Allow user to administer this server» (Tillat at bruker administrerer denne serveren).

5. Klikk på Ferdig for å lagre endringene.

Mac OS X Server v10.6

Legg til gruppen Open Directory Administrators til serverens lokale administratorgruppe.

Slå på alternativet «Vis "Alle poster"-fanen og inspektøren»:

1. Åpne Workgroup Manager.

2. Velg ValgWorkgroup Manager-menyen.

3. Slå på alternativet «Vis fanen ‘Alle poster’ og inspektør».

4. Klikk på OK for å lagre endringene.

Finn GUID-en (GeneratedUID) for gruppen Open Directory Admin:

1. Forsikre deg om at du ser på Open Directory-databasen (f.eks. /LDAPv3/127.0.0.1).

2. Klikk på «Alle posttyper».

3. Velg «Grupper» på lokalmenyen.

4. Finn og velg administratorgruppen.

5. Finn og velg GeneratedUID-attributtet for denne gruppen.

6. Klikk på Rediger. Et ark vises.

7. Merk all teksten, og kopier den til utklippstavlen.

8. Klikk på Avbryt for å lukke arket.

• Legg til GUID-en i den lokale administratorgruppen:

9. Bytt til visning av den lokale databasen (/Local/Default).

10. Hvis den er låst, klikker du på låsen for å autentisere deg på det lokale domenet.

11. Finn og velg administratorgruppen.

12. Klikk på «Nytt attributt …» for å legge til et nytt attributt. Et ark vises.

13. Velg «NestedGroups» på lokalmenyen.

14. Lim inn GUID-en for gruppen Open Directory Admin i tekstfeltet.

15. Klikk på Lagre for å lagre endringene.

Kommandolinje (Lion Server eller Mac OS X Server v10.6)

Du kan bruke Terminal og kommandolinjen til å legge til gruppen Open Directory Administrators i serverens lokale admingruppe.

1. Finn GUID-en for gruppen Open Directory Admin med denne kommandoen:

dscl /LDAPv3/127.0.0.1 -read /Groups/admin GeneratedUID

2. Bruk følgende kommando til å legge til GUID i attributtet NestedGroups i den lokale admingruppen på serveren. Hvis du for eksempel vil legge til gruppen Open Directory Admin med GUID-en1076D206-4412-4F35-9FE4-D89488971711:

sudo dscl . -append /Groups/admin NestedGroups 1076D206-4412-4F35-9FE4-D89488971711