Mac Pro RAID-kortet eller Xserve RAID-kortet: Det kan hende at volumet ikke blir montert etter feilaktig avslutning eller omstart

Etter feilaktig avslutning eller omstart kan følgende skje:

• Systemer med Mac Pro RAID-kort eller Xserve RAID-kort kan vise et blinkende spørsmålstegn når de startes, eller det kan hende at RAID-volumer ikke blir montert. RAID-verktøy kan vise at både volumene, RAID-settene og diskene er levedyktige eller i orden.

• Det kan hende at en Xserve-enhet som er konfigurert med en SSD der Mac OS X Server er installert, starter, men at RAID-volumene som er konfigurert på RAID-kortet, ikke blir montert.

Disse symptomene kan oppstå hvis LUN-kartet er skadet og må gjenskapes.

Start fra andre medier, og samle inn informasjon

1. Start fra andre oppstartbare medier, for eksempel en installasjons-DVD, en ekstern FireWire-disk, en ekstern USB-stasjon eller den interne SSD-en med Xserve (tidlig 2009).

2. Åpne Systemprofil, og velg «Maskinvare-RAID»-visningen i venstre sidepanel.

3. Kontroller at både volumene, RAID-settet og stasjonene rapporteres som «Levedyktig» eller «God».

4. I «Maskinvare-RAID»-visningen går du til Maskinvare-RAID-enhet > Xserve (eller Mac Pro) RAID-kort > Volumer.

• Se på informasjonen for hvert enkelt volum. Hvis et volum ikke har et tilhørende «BSD-navn»-attributt, følger du fremgangsmåten under for å løse dette problemet. Eksempel på Systemprofil-rapport

An example of a System Profiler report showing both an affected Volume (R2V1) and an unaffected Volume (R3V1) is provided below. On systems with multiple volumes, not all volumes may be affected.

R2V1:

Kapasitet: 299,8 GB (299 798 364 160 byte)

Størrelse på lesekommando: 2 MB

Forhåndslesingsmargin: 16 MB

RAID-sett: RS1

Status:

Degradert: nei

Initialisert: ja

Overgang pågår: nei

Levedyktig: ja

R3V1:

BSD-navn: disk2

Kapasitet: 299,8 GB (299 798 364 160 byte)

Størrelse på lesekommando: 2 MB

Forhåndslesingsmargin: 16 MB

RAID-sett: RS2

Status:

Degradert: nei

Initialisert: ja

Overgang pågår: nei

Levedyktig: ja

Løs problemet

Merk: Denne prosessen kan brukes på oppstartbare RAID-volumer når Mac OS X v10.5.x, 10.6.x eller OS X Lion er installert. Operativsystemet oppdateres ikke på det berørte RAID-volumet.

For Xserve (tidlig 2009) som ble levert konfigurert med en SSD

1. Oppdater Server-programvaren som er installert på SSD-en, til Mac OS X Server v10.6.7 eller nyere. Hvis Lion Server er installert, oppdaterer du til den nyeste versjonen av Lion Server.

2. Start Xserve på nytt.

3. Vent til RAID-volumene er montert. Dette kan ta noen minutter.

4. Når volumene er montert, starter du Xserve på nytt fra det normale oppstartsvolumet. Da får serveren mulighet til å starte med RAID-volumene tilgjengelige ved oppstart.

5. Åpne RAID-verktøy.

6. Klikk på «Status» under «Kontroller». Hendelser-panelet i RAID-verktøy-vinduet skal inneholde en oppføring for hvert volum som LUN-kartet er gjenskapt for.

For Mac Pro, Xserve (sent 2006), Xserve (tidlig 2008) og Xserve (tidlig 2009) uten SSD

1. Installer Mac OS X v10.6.x eller OS X Lion (for server eller klient) på en ekstern USB- eller FireWire-disk. Bruk Mac OS X Server v10.6 for serversystemer eller Mac OS X v10.6 for klientsystemer.

2. Hvis du bruker Mac OS X v10.6, oppdaterer du til Mac OS X v10.6.7 (for server eller klient) eller nyere. Hvis OS X Lion (for server eller klient) er installert, oppdaterer du til den nyeste versjonen av Lion.

3. Start det berørte systemet fra den eksterne disken.

4. Vent til RAID-volumene er montert. Dette kan ta noen minutter.

5. Start systemet på nytt fra det normale oppstartsvolumet.

6. Åpne RAID-verktøy.

7. Klikk på «Status» under «Kontroller». Hendelser-panelet i RAID-verktøy-vinduet skal inneholde en oppføring for hvert volum som LUN-kartet er gjenskapt for.

Finn ut mer

Det er best at denne prosedyren utføres mens diskene er installert i datamaskinen de vanligvis befinner seg i. Det er imidlertid mulig å overføre stasjonene til en annen datamaskin med lignende konfigurasjon og utføre denne prosedyren på RAID-volumene.

Det bør utvises forsiktighet hvis dette gjøres.

Merknader

1. Sørg for å merke alle diskene med nummeret på plassen de står i, slik at de kan settes inn igjen i samme rekkefølge.

2. RAID-sett som er konfigurert på Mac Pro (tidlig 2009) eller Mac Pro (midten av 2010), gjenkjennes ikke på Mac Pro (original) eller Mac Pro (tidlig 2008).

3. RAID-sett som er konfigurert på Xserve (tidlig 2009), gjenkjennes ikke på Xserve (sent 2006) eller Xserve (tidlig 2008).

4. Apple Drive-moduler som flyttes fra Xserve (sent 2006) eller Xserve (tidlig 2008), bør bare flyttes til en annen Xserve (sent 2006) eller Xserve (tidlig 2008). Hvis de settes inn i Xserve (tidlig 2009), blir de ikke lenger gjenkjent av Xserve RAID-kortet i Xserve (sent 2006) eller Xserve (tidlig 2008) der de opprinnelig var installert. Hvis du flytter stasjonene eller Apple Drive-modulene til Mac Pro (tidlig 2009), Mac Pro (midten av 2010) eller Xserve-modeller, utføres det en maskinvareoverføring på stasjonene.

5. Hvis du bruker en annen Mac Pro til å reparere RAID-volumet, må det være installert et Mac Pro RAID-kort i den.

6. Hvis du bruker en annen Xserve til å reparere RAID-volumet, må det være installert et Xserve RAID-kort i den.

7. Hvis RAID-volumet som repareres, ble konfigurert på Mac Pro (original) eller Mac Pro (tidlig 2008), kan Mac Pro-enheten som brukes til å reparere RAID-volumet, bare være en av disse to modellene.

8. Hvis RAID-volumet som repareres, ble konfigurert på Mac Pro (tidlig 2009) eller Mac Pro (midten av 2010), kan Mac Pro-enheten som brukes til å reparere RAID-volumet, bare være en av disse to modellene.

9. Hvis RAID-volumet som repareres, ble konfigurert på Xserve (sent 2006) eller Xserve (tidlig 2008), kan Xserve-enheten som brukes til å reparere RAID-volumet, være en av disse to modellene.

10. Hvis RAID-volumet som repareres, ble konfigurert på Xserve (tidlig 2009), må Xserve-enheten som brukes til å reparere RAID-volumet, også være Xserve (tidlig 2009).

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.