Denne artikkelen har blitt arkivert og oppdateres ikke lenger av Apple.

Om det skrivebeskyttede systemvolumet i macOS Catalina

macOS Catalina kjører på et skrivebeskyttet systemvolum som er atskilt fra de andre filene på Macen. Når du oppgraderer til Catalina, opprettes et nytt volum, og noen filer kan bli flyttet til mappen Omplasserte objekter.

macOS Catalina kjører på et dedikert, skrivebeskyttet systemvolum som heter Macintosh HD. Dette volumet er fullstendig atskilt fra alle andre data, for å forhindre at kritiske operativsystemfiler blir overskrevet ved et uhell. Filene og dataene dine lagres på et annet volum, som kalles Macintosh HD – Data. I Finder vises begge volumene som Macintosh HD.

No alt supplied for Image
Diskverktøy-appen i macOS Catalina viser at Macintosh HD er det skrivebeskyttede systemvolumet, og Macintosh HD – Data inneholder resten av filene og dataene dine.

Hvis du oppgraderer til macOS Catalina fra en tidligere versjon av macOS, blir det skrivebeskyttede volumet opprettet under oppgraderingsprosessen. Filer eller data du tidligere har lagret på oppstartsvolumet, lagres nå på dette nye volumet, og noen av disse filene kan havne i en ny mappe som heter Omplasserte objekter. Du kan se i denne mappen hvis det er noen filer du ikke finner.

Med macOS Catalina kan du ikke lenger lagre filer eller data på det skrivebeskyttede systemvolumet, og du kan heller ikke skrive til «root»-katalogen ( / ) fra kommandolinjen, som for eksempel med Terminal.

Om Omplasserte objekter-mappen

Når de to atskilte volumene opprettes under oppgraderingsprosessen, blir filer og data som ikke kan flyttes til sin nye plassering, plassert i Omplasserte objekter-mappen. Omplasserte objekter-mappen ligger i Delt-mappen i Bruker-mappen (/Brukere/Delt/Omplasserte objekter) og er tilgjengelig via en snarvei på skrivebordet. Omplasserte objekter-mappen inneholder et PDF-dokument med flere detaljer om disse filene.