iBooks Author: Slik gjør du bøker tilgjengelige

Når du lager bøker i iBooks Author, følger du disse retningslinjene for å gjøre bøkene tilgjengelig for synshemmede.

iBooks Author inkluderer en tilgjengelighetsbeskrivelse i widget-inspektøren. Bruk denne til å inkludere beskrivelser av bilder og objekter som skal leses med VoiceOver når brukere viser boken i iBooks på en iPad eller i OS X Mavericks.

Legg til en beskrivelse:

1. Åpne widget-inspektøren ved å velge Vis > Vis inspektør.

2. Velg et objekt.

3. Klikk på symbolet for widget-inspektøren.

Feltet for tilgjengelighetsbeskrivelse i widget-inspektøren
  4. Skriv inn beskrivelsen i feltet Tilgjengelighetsbeskrivelse.

Følg disse retningslinjene for å gjøre iBooks Author-boken så tilgjengelig som mulig:

• Sørg alltid for tilgjengelighetsbeskrivelser til alle bilder i boken, inkludert bakgrunnsbilder.

• Når du lager en widget som har elementer som ikke blir beskrevet med tekst, legger du inn tilgjengelighetsbeskrivelser for hvert av disse elementene. For eksempel:

• Legg inn en tilgjengelighetsbeskrivelse for hvert bilde i en galleri-widget.

• Legg inn en tilgjengelighetsbeskrivelse for hvert bilde i gjennomgangs-widgeter, og legg også inn svar på «Dra etikett til mål»- og «Dra miniatyr til mål»-spørsmål i gjennomgangs-widgeter.

• Påse at du bruker tilgjengelighetsbeskrivelser som ikke røper svaret på spørsmålet i en gjennomgangs-widget.

• Unngå bruke tekst i bilder. Hvis du bruker tekst, må du passe på å inkludere denne teksten i tilgjengelighetsbeskrivelsen.

• Gjør innhold i HTML5-widgeter tilgjengelig ved hjelp av WAI-ARIA. Du finner mer informasjon om WAI-ARIA på disse nettstedene:

• Gi alltid en grunnleggende beskrivelse av en figur ved siden av figurnummeret.

• Når du inkluderer matematiske likninger, er det best å bruke MathML og sette inn likningen via Sett inn-menyen. Hvis du ikke brukte MathML, legger du inn en tilgjengelighetsbeskrivelse for hver likning eller hvert matematiske uttrykk.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.