AirPort-basestasjoner: Slik ser du MAC-adresser for WAN og Wi-Fi

Denne artikkelen forklarer hvordan du ser MAC-adressene til Ethernet WAN-porten og Wi-Fi-senderne på AirPort-basestasjonen ved bruk av AirPort-verktøy 6.0 eller nyere.

Denne artikkelen forklarer hvordan du ser MAC-adressene til Ethernet WAN-porten og Wi-Fi-senderne på AirPort-basestasjonen ved bruk av AirPort-verktøy 6.0 eller nyere. Med AirPort-verktøy 6.0 til og med 6.2 må basestasjonen være lokalt tilkoblet for at du skal kunne se denne informasjonen. Med AirPort-verktøy 6.3 eller nyere kan du også se informasjonen for fjerntilkoblede basestasjoner.

AirPort-verktøy 6.0 til og med 6.2

Følg disse trinnene for å se MAC-adressen til lokalt tilkoblede AirPort-basestasjoner:

1. Koble til Wi-Fi-nettverket for AirPort-basestasjonen.

2. Åpne AirPort-verktøy i mappen Programmer > Verktøy på Macen.

3. Velg ønsket basestasjon ved å klikke på den én gang, slik at lokalmenyen for redigering av basestasjonen åpnes.

4. Hold musepekeren over det lysegrå navnet til basestasjonen, som du finner øverst i midten av lokalmenyen for redigering.

5. MAC-adressen(e) vises i et popup-vindu.

aiport_utility

AirPort-verktøy 6.3 eller nyere

Følg disse trinnene for å se MAC-adressen til lokalt tilkoblede AirPort-basestasjoner:

1. Koble til Wi-Fi-nettverket for AirPort-basestasjonen.

2. Åpne AirPort-verktøy i mappen Programmer > Verktøy på Macen.

3. Velg ønsket basestasjon ved å klikke på den én gang, slik at lokalmenyen for redigering av basestasjonen åpnes.

4. Hold musepekeren over det lysegrå navnet til basestasjonen, som du finner øverst i midten av lokalmenyen for redigering.

5. MAC-adressen(e) vises i et popup-vindu.

aiport_utility

Følg disse trinnene for å se MAC-adressen til en fjerntilkoblet AirPort-basestasjon via en internett-WAN-tilkobling:

Merk: Du trenger følgende for å se den eksterne basestasjonen:

• En aktiv internettilkobling.

• Den eksterne basestasjonen må være konfigurert for å tillate konfigurering via WAN.

• Du må bruke en Apple-ID som er logget på iCloud på Macen.

• Den eksterne basestasjonen må ha Fjerntilgang til min Mac aktivert med samme Apple-ID som er logget på iCloud på Macen.

1. Åpne AirPort-verktøy i mappen Programmer > Verktøy på Macen.

2. Klikk på Andre Wi-Fi-enheter.

3. Velg AirPort-basestasjonen på nedtrekksmenyen.

4. Oppgi et passord hvis det kreves.

5. MAC-adressen(e) vises etter noen få sekunder.

living_room_ethernet_wifi

Finn ut mer

Hvis du vil ha informasjon om konfigurering av Fjerntilgang til min Mac, kan du se Konfigurer og bruk Fjerntilgang til min Mac med AirPort Express, AirPort Extreme eller AirPort Time Capsule.